RAZUMNO FINANCIRANJE KAMPANJE?

Obama i Romney već dosad potrošili dvije milijarde dolara

Image
Foto: photos.com

Godine 2008. kampanje demokrata Baracka Obame i republikanca Johna McCaina potrošile su više od milijardu dolara zajedno, i nikad nisu uspjele nikoga uvjeriti da je taj novac iskorišten na najbolji mogući način.

1.11.2012. u 16:28/ K.T./HINA

U vrijeme dok se predsjednička kampanja u SAD-u polako približava kraju ponovno je u središtu pažnje iznos utrošenog novca, piše internetski portal The Huffington Post.

Godine 2008. kampanje demokrata BarackaObame i republikanca JohnaMcCaina potrošile su više od milijardu dolara zajedno, i nikad nisu uspjele nikoga uvjeriti da je taj novac iskorišten na najbolji mogući način.

Sada, 2012., kampanje Obame i republikanca MittaRomneya već su prešle iznos od dvije milijarde dolara, navodi The Huffington Post.

Portal piše da se te ogromne količine novca ne troše razumno. Moguće je da Obamina kampanja mogla više učiniti da potakne gospodarstvo i tako osigura pobjedu na izborima tako što bi jednostavno zakopali u zemlju veći dio svoga novca i rekli ljudima da ga potraže, piše HP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Romney troši na kampanju čak i u saveznim državama koje vjerojatno ne može dobiti poput Minnesote i Pennsylvanie ili New Mexica.

"Možda je ovaj posljednji tjedan kampanje, dok kandidati pokušavaju potrošiti ono što im je ostalo kako ih ne bi mogli optužiti (njihovi veliki donatori) da nisu pokušali sve što su mogli kako bi pobijedili, njihova verzija zakopavanja novca", navodi The Huffington Post.

Upravo se čita

Image
buktinja u noći

U Kaštelima izgorio Mercedes, a požar djelomično zahvatio Renault Megan

Više s weba

Pročitajte još

Image
OD COACHELLE DO SUPER BOWLA

Hrvatska tvrtka Stype osvojila zlatni kipić Emmy: Sve je počelo od diplomskog rada

Više s weba