ŠTO SE ČITA U SABORU?

Očajnički apel iz Vjesnika: Sačuvajte nas od propasti!

Image
Foto: PIXSELL

Desetak novinara "Vjesnika" okupilo se u srijedu ispred zgrade Hrvatskog sabora kako bi apelirali na svijest zastupnika te ih pozvali da pomognu sačuvati dnevni list koji u Hrvatskoj ima 72-godišnju tradiciju.

15.2.2012. u 11:38/ M.L.

ZAGREB - Novinari "Vjesnika" podijelili su u srijedu ispred zgrade Hrvatskog sabora letke kojima su pokušali apelirati na svijest zastupnika, tražeći od njih da sačuvaju ovaj dnevni list s desetljećima dugom tradicijom.

Gašenjem novina posao bi izgubilo čak 130 zaposlenih, a glavnog krivca za propadanje ovih, nekada uglednih novina, pronašli su u HDZ-u.

"U posljednjih 7,5 godina dirigiranog novinarstva HDZ je potpuno uništio ovaj dnevni list", izjavio je Zlatko Hreljić, predsjednik "Vjesnikovog" ogranka HND-a.

Igrao je i SDP u svemu tome svoju ulogu, jer tijekom svoje vladavine od 2000. go 2004. godine, unatoč brojnim apelima novinara, nije učinio ništa kako bi se pitanje "Vjesnika" riješilo.

Iz Vlade šalju jasan odgovor - uvjeti za stečaj su postignuti te će Ministarstvo financija, u skladu sa zakonom, proglasiti stečaj.

Oglasili su se i iz Ministarstva kulture, tvrdeći kako stečaj "Vjesnika" ne znači nužno i njegovo gašenje.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Jean-Claude uhićen zbog silikona

Više s weba