'nema tih novaca'

Odgođena deložacija obitelji Cvjetković: policija odbila izvršiti zadatak

thumbnail
24.3.2015. u 7:26/ RTL

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, potvrdio je RTL-u kako policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću

Aktivisti Živog zida od ranog jutra čekaju policiju koja bi danas trebala izvršiti deložaciju obitelji Cvjetković iz njihovog doma na zagrebačkom Bukovcu.

Međutim, čini se da od deložacije neće biti ništa. Predsjednik Hrvatskog helsinčkog odbora Ivan Zvonimir Čičak, koji je također došao ispred obiteljske kuće Cvjetković, kazao je kako se čuo s visokim izvorom iz policije koji mu je rekao da je zagrebačka policija odbila izvršiti zadatak.

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata,koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, potvrdio je RTL-u kako policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću.

Također se doznaje kako je bagerist koji je trebao ujutro očistiti improviziranu blokadu na Bukovcu je odustao. Navodno je rekao da 'nema tih para da uzme taj posao'.

Neslužbeno doznajemo iz visokog policijskog izvora da je Općinski građanski sud u Zagrebu odlučio kako danas ipak neće deložirati obitelj Cvjetković jer za to nisu postojali adekvatni uvjeti. Čeka se priopćenje suda. 

Osim toga, neslužbeno doznajemo kako policajci nisu mogli odbiti izvršiti svoje dužnosti jer bi bili sankcionirani ili čak otpušteni.

Kronologija današnjih događaja

Pripreme za deložaciju trajale su od ranih jutarnjih sati.

"Kada krene deložacija himna će početi svirati. To je želja gospodina Cvjetkovića. Na njihov dom krenula je ukupno 21 marica! Gdje je sada predsjednica Kolinda", upitali su na svom Facebook profilu.

Živi zid je također objavio fotografije aktivista i prijatelja obitelji Cvjetković kako kampiraju ispred kuće, gdje su stvorili improviziranu barikadu od drveća, cigli i šute. Kako se budio dan, tako u dvorište kuće pristiže sve više ljudi.

No, policija nije došla, nego je javljeno kako su odustali od današnje deložacije.

"Ovdje smo u jednakome postavu od zadnje deložacije i ostat ćemo do daljnjega. Imamo raspored, izmjenjujemo se, a u slučaju dolaska policije spremni smo dovesti i veći broj ljudi. Ovo je na neki način presedan, na ovakvoj razini ovakvog slučaja još nije bilo, prilagođavamo se. Mislim da danas više neće biti pokušaja deložacije", kazao je Sinčić.

Upravo se čita

Image
HDZ VS MOŽEMO!

Zaiskrilo pred kamerama RTL-a. 'Iznenađen sam što je prihvatila duel'. Benčić: 'Samo da njega učinim sretnim'

Podsjetimo, ovo će biti pokušaj deložacije ove deveteročlane obitelji. Njihova kuća na zagrebačkom Bukovcu je ovršena, iako oni tvrde da su žrtve pravnog nasilja jer im zbog nepostojećeg duga prijeti deložacija.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
U ODNOSU NA OSTATAK EUROPE

Minimalac u Hrvatskoj dogodine raste za 15 posto?! To je rekordno povećanje od 2008., ali i dalje se nemamo čime pohvaliti

Više s weba