NA LETU ZA ALŽIR

Oluja kriva za novu tragediju: 'Avion sa 110 putnika je pao u Nigeru!'

Image

Avion Air Algerie

Foto: Twitter

Zrakoplov alžirske zrakoplovne kompanije Air Algerie se srušio uslijed loših vremenskih uvjeta, potvrdili su službenici, a prenosi CCTV.

24.7.2014. u 11:35/ RTL/Hina

NOVO - Zrakoplov alžirske zrakoplovne kompanije Air Algerie se srušio uslijed loših vremenskih uvjeta, prenosi CCTV informaciju koja nije službeno potvrđena. U zrakoplovu je bilo 110 putnika i šestero članova posade. Dodaju i kako je avion pao u blizini Niameya, glavnog grada Nigera.

Avion je navodno promijenio smjer kada je bio u blizini granice s Alžirom. Kontrola leta je zamolila pilote da promijene smjer zbog lošeg vremena i kako bi se spriječio sudar s drugim zrakoplovom.

Agencija ITAR-TASS javlja da je u avionu bilo 80 Francuza, a članovi posade su Španjolci. BBC, pak, javlja kako je u zrakoplovu bilo 50 Francuza.

ALŽIR - Alžirska zrakoplovna kompanija Air Algerie izgubila je vezu sa zrakoplovom u kojemu je 110 putnika koji je letio na liniji iz Ouagadougoua u Burkini Faso prema Alžiru, objavila je alžirska novinska agencija APS, a prenose svjetske agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija navodi da su vlasti izgubile vezu sa zrakoplovom oko 50 minuta nakon polijetanja iz zračne luke u glavnom gradu Burkine Faso.

Image

Let AH5017

Foto: Twitter
Image

Let AH5017

Twitter

Španjolska privatna aviokompanija Swiftair potvrdila je da nema kontakta sa svojim zrakoplovom MD-83 na letu AH5017 koji leti za Air Algerie, a u kojemu je 110 putnika i šest članova posade.

Upravo se čita

Image
ZAŠTITA RADNIKA?

COVID-19 uskoro profesionalna bolest? EK preporučila ažuriranje preporuke

Kompanija je na svojoj internetskoj stranici objavila kako je zrakoplov poletio iz Burkine Faso u 1 sat i 17 minuta po lokalnom vremenu i trebao sletjeti u Alžir u 5 sati i 10 minuta po lokalnom vremenu no nije stigao na odredište.

Alžirska aviokompanija objavila je da je pokrenula mjere za izvanredne situacije u skladu s procedurom za takve slučajeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
U PUNOM SJAJU

Štandovi, lampice i Orašari! Zagreb spremno dočekuje prvi adventski vikend!

Više s weba