VRKIĆEV OBRAČUN S GLAVAŠEM?

Osječki gradonačelnik dao izjavu u ŽDO-u

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ni gradonačelnik Vrkić ni glasnogovornik ŽDO-a Kuharić nisu potvrdili nagađnja novinara da Vrkićev dolazak u državno odvjetništvo ima veze s Branimirom Glavašem.

17.2.2014. u 11:40/ M.B./Hina

OSIJEK - Osječki gradonačelnik IvanVrkić posjetio je danas osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), ali razloge posjeta nije želio pojasniti okupljenim novinarima.

Nakon izlaska iz zgrade ŽDO-a Vrkić je potvrdio kako je "dao izjavu" te kako očekuje da DORH postupi profesionalno i zamolio da im se omogući da rade u miru. Nije želio odgovoriti na upite o kojoj temi je dao izjavu, a na konstataciju novinara da je došao s jednim registratorom, a izišao bez njega, kazao je kako je "sve ostavio".

Glasnogovornik ŽDO-a ZvonkoKuharić nije želio komentirati razloge Vrkićevog dolaska, kazavši kako su po Zakonu o kaznenom postupku i Zakonu o državnom odvjetništvu, izvidi koje DORH provodi tajni.

Tako ni gradonačelnik Vrkić ni glasnogovornik Kuharić nisu potvrdili nagađanja novinara da Vrkićev dolazak u državno odvjetništvo ima veze s BranimiromGlavašem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrkić je naime nedavno prozvao utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša prozvao za ratno profiterstvo i uništavanje osječkih tvrtki tijekom privatizacije te pozvao nadležne institucije da provjere na koji način je Glavaš stekao kuće, stanove i poslovne prostore i da utvde je li točno da je tajni vlasnik više osječkih tvrtki. Tada je ocijenio "kako je krajnje vrijeme da nadležna tijela provedu postupak i to tako da u tim tijelima ne sjede Glavaševi ljudi, koji su i do sada tvrdili da je on u svemu čist", već da to trebaju učiniti neovisne institucije izvan Osijeka".

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zimska čarolija

Plitvice su trenutno najhladnije područje Hrvatske: Pogledajte kako izgleda prava snježna bajka

Više s weba