ZAGREBAČKA OSNOVNA ŠKOLA

Otac vrijeđao i prijetio učiteljici zbog zdravstvenog odgoja!

Image
Foto: RTL

Neki nikako da shvate kako je Hrvatska sekularna država te crkvena učenja trebaju biti prezentirana u crkvama, a ne u školama. Posljednji primjer je reakcija oca koji je prijavio učiteljicu jer je njegovog sina podučavala darvinizmu i negirala Boga.

9.4.2013. u 9:04/ RTL

Zbog toga što je odbila pustiti njegovo dijete sa sata zdravstvenog odgoja, otac učenika u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi prijavio je učiteljicu prosvjetnoj inspekciji optužujući je za diskriminaciju, šikaniranje i huškanje djeteta protiv roditelja. Kao dokaz tome naveo je kako dotična učiteljica 'zagovara Darwinovu teoriju evolucije' i 'negira Boga koji je stvoritelj', a njegovog sina vodi na krivi put, prenosi Novi list.

Zgrožena napadom koji je doživjela, učiteljica je na portalu nastavnici.org objavila pismo u kojem traži da se nastavnike zaštiti od roditeljskog zlostavljanja. Odgovornost za rješavanje ovakvih situacija morali bi, upozorava ova nastavnica, preuzeti škola i Ministarstvo jer ovako nastavnici moraju voditi privatne bitke s roditeljima zbog vjerskih i inih svjetonazora.

"Pokušala sam ublažiti činjenicom da je u trećem i četvrtom razredu zastupljenost po njemu spornih sadržaja svega dva sata godišnje, pa da nema potrebe za takvim metodama. Kako su tenzije u medijima rasle, tako je on pojačavao pritisak na mene", priznala je učiteljica.

"Počeo me verbalno vrijeđati i omalovažavati, podcjenjujući mene i profesiju kojom se bavim. Prijetio mi je da će se pobrinuti da dobijem otkaz jer dijete podučavam suprotno svjetonazoru koji gaji i pod kojim odgaja svog sina. Citiram neke od njegovih izjava: 'Vi ste nitko i ništa', 'Žao mi je što sam vas ikad upoznao', 'Ja svom sinu govorim da nije ona kriva što je takva', 'Ja vas plaćam i pobrinut ću se da dobijete otkaz i da više nigdje ne radite'", navodi u pismu učiteljica.

"Živimo u 21. stoljeću i ne mogu prihvatiti lov na vještice kao nešto normalno. Radim pod stresom, bojim se tog roditelja i bojim se za svoju sigurnost jer on i dalje dolazi na roditeljske sastanke, a ostale roditelje huška protiv mene. Krši li on moja ljudska prava? Hoće li se ubuduće nastavnik morati izjasniti kao vjernik da bi stekao pravo raditi u struci ili da bi roditelji imali povjerenja u njegov rad? Jesam li ja to optužena za Darwinovu teoriju evolucije, i ako jesam, kako da dokažem da u tome nisam sudjelovala", upitala je.

Također je istaknula da zbog sukoba škole i oca najviše pate djeca.

Slučajeva prijetnji nastavnicima zbog zdravstvenog odgoja već je bilo u više škola, a u nekima je uredovala i policija.

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta poručili su tada kako se ne osjećaju odgovornim za incidente zbog uvođenja zdravstvenog odgoja.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Opačić: 'Milanovića ne treba gaziti, vjerujem da će se sutra obratiti članovima Odbora'

Više s weba