RTL DOZNAJE

Otkriveni stravični detalji Horvatinčićeve nesreće

18.8.2011. u 18:57/ rtl.hr

Tomo Horvatinčić i dalje je u pritvoru Istražnog centra šibenskog Županijskog suda. Dok se vještače uređaji s broda i snimke autopilota i radara, otkrivaju se zastrašujući detalji sudara - Horvatinčićev gliser talijanskom je nautičaru propelerom odsjekao nogu, a njegovoj supruzi glavu.

ŠIBENIK - Horvatinčić drugi dan provodi u istražnom pritvoru šibenskog Županijskog suda. U iskazu se branio šutnjom, iako je ranije rekao da se nesreća dogodila jer mu je zakazao automatski pilot.

Unesrećenima je prvi u pomoć priskočio njemački nautičar koji je bio jednu nautičku milju udaljen od mjesta nesreće. Čuo je prasak i krenuo vidjeti što se dogodilo. Imao je što i vidjeti.

Policiji i Lučkoj kapetaniji su u pomoć pritekli radnici Servisa Kremnik, koji su pomogli otegliti brodove i spasiti ih od potonuća. Prizori na moru bili su potresni.

Snažni udarac Horvatinčićeva broda u talijansku jedrilicu najvjerojatnije je na mjestu usmrtio talijanski bračni par. Prema neslužbenim saznanjima, muškarcu je brodska propela otkinula nogu, a njegova supruga je dekapitirana.

Sin talijanskog bračnog para najavio je tužbu protiv Horvatinčića, koji je nesreću sa smrtnim ishodom skrivio i prije 30 godina. Tad je na cesti pokosio majku i kćer. Obitelj Nosek još nema mira.


.

Više s weba

Pročitajte još

Image
o Schengenu

Počeo sastanak Vijeća EU: 'Siguran sam da ćemo imati Hrvatsku unutra'. Mađari razmišljaju o blokadi?

Više s weba