PADAJU SVI REKORDI

Ovako pakleno vruće u Rusiji nije bilo tisuću godina!

Image

Moskva Moskva

Ravnatelj ruskog meteorološkog zavoda tvrdi da su nesnosne vrućine jedinstvena i nigdje zabilježena pojava, neviđena u posljednjih tisuću godina.

9.8.2010. u 13:43/ D.M./Hina

MOSKVA - Vrućine koje vladaju Rusijom od početka srpnja, a uzrokovale su na desetke golemih požara, najgore su u posljednjih tisuću godina, rekao je u ponedjeljak ravnatelj ruskoga meteorološkog zavoda.

"Ni mi ni naši preci nismo doživjeli takve vrućine u tisuću godina, od osnutka naše države", rekao je Aleksandar Frolov u govoru koji je prenijela državna televizija. Dodao je kako je riječ o jedinstvenoj, nigdje zabilježenoj pojavi.

Meteoroške službe već su objavile da su vrućine u zapadnom dijelu Rusije od početka srpnja srušile sve rekorde i u temperaturama i u trajanju od otvaranja registra moderne Rusije prije 130 godina.

Nakon rekordnih 38,2 Celzijeva stupnja izmjerena u Moskvi 29. srpnja, u bivšoj carskoj prijestolnici Sankt Peterburgu zabilježen je apsolutni rekord u visini temperature u subotu s 37,1 stupanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šumski požari koji bjesne od kraja srpnja na površini od 200.000 hektara, po službenim podacima, odnijeli su 52 života, a glavnome gradu Moskvi danima donose nepodnošljivu količinu dima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
trening potražnih pasa

Vatrogasne katastrofe bez njih bi bile mnogo teže! Jedan četveronožni vatrogasac odrađuje posao za 25 ljudi!

Više s weba