KORNATSKA TRAGEDIJA

Ovo su reakcije nakon presude Draženu Slavici

9.9.2013. u 16:00/ RTL

Nakon izrečene presude sam Dražen Slavica je, iako oslobođen, kazao da se osjeća tužno. 'Nismo saznali istinu, izgubili smo kolege i zbog toga se osjećam tužno', rekao je odmah nakon presude.

Njegov branitelj Čedo Prodanović rekao je da je očekivao ovakvu presudu.

"Od početka se vidjelo da kaznena odgovornost Slavice ne postoji, a tvrdim ni nikoga drugoga, jer se radilo o nesretnom slučaju. O jednom izuzetnom događaju u kojem su nesretno stradali vatrogasci i to je onda iniciralo ovako mukotrpan postupak pa se pod dojmom tragičnih posljedica išlo u postupak protiv jednog čovjeka da bi se utvrdilo što se dogodilo. Barem smo utvrdili da Slavica nije kriv, a što se dogodilo ćemo vjerojatno jednoga dana saznati", kazao je Prodanović.

Dražen Slavica oslobođen optužbi!

Tužitelj Zvonko Ivić najavio je da će se žaliti na ovakvu presudu. "Cijeneći dokaze izvedene na glavnoj raspravi i utvrđenom činjeničnom stanju, i dalje smatram da je optuženik počinio kaznena djela upravo onako kako mu je optužnicom bilo stavljeno na teret. Stoga, nezadovoljni ovom presudom, u svakom slučaju ćemo se žaliti", rekao je Ivić.

Image
Foto:
Image

"Nikakvo iznenađenje je oslobađanje, a na presudu nisam došao jer nikad nisam čuo istinu što se dogodilo na Kornatu. Žao mi je što nitko ne spominje NATO bombu kao uzrok tragedije. Slavica nije jedini krivac i istina je još dalja", rekao je jedini preživjeli Frane Lučić čiji je otac dodao kako su bili su jako nervozni kad su čuli oslobađajuću presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji stradalih vatrogasaca, u mukloj tišini sudnice saslušale su obrazloženje presude s kojom se i dalje ne slažu.

"Izgleda da smo se obratili krivoj instituciji, možda smo trebali nekom drugom, a ne ovom sudu", rekao je Joško Klarić, otac poginulog Dina.

"Politika je odigrala svoju ulogu. Sramota, prestrašno", "Svi režu, ono šta ne ide u prilog, to se reže", također su bili komentari članova obitelji stradalih vatrogasaca.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Ajka Crvelin, koja je u kornatskoj tragediji izgubila supruga Ivicu i sina Antu, ostala je u šoku jer ovakvu presudu nije očekivala.

Nepravomoćna oslobađajuća presuda Slavici objavljena je šest godina od stradavanja vatrogasaca u jednoj od najvećih mirnodopskih nesreća koja je pogodila Hrvatsku. Inače, on je bio jedini optužen za pogibiju 12 vatrogasaca i teško stradavanje, jedinoga preživjelog Frane Lučića iz Tisnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Jean-Claude uhićen zbog silikona

Više s weba