zbog objave na facebooku

Pecnik prozvao Glavaša za prijetnje, njegov sin najavio tužbu za klevetu

Image

Branimir Glavaš

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Jaroslav Pecnik je prozvao Branimira Glavaša za prijetnje i zastrašivanja svjedoka koji su svjedočili u postupku protiv njega za ratni zločin

12.2.2015. u 11:09/ I.L./HINA

Osječki gradski vijećnik Hrvatskih laburista Jaroslav Pecnik u četvrtak je svim osječkim gradskim vijećnicima uputio dopis u kojem upozorava na kršenje lani usvojene Deklaracije o poštivanju i zaštiti dostojanstva građana Osijeka, prozivajući utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša za prijetnje i zastrašivanja svjedoka koji su svjedočili u postupku protiv njega za ratni zločin.

Pecnik se na početku sjednice Gradskog vijeća obratio članovima HDSSB-a, koji su i inicirali usvajanje Deklaracije, navodeći kao primjere kršenja Deklaracije prijetnje i zastrašivanja koje su, tvrdi, upućene svjedocima koji su svjedočili u sudskom procesu koji se protiv Branimira Glavaša vodio za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine.

Te je prijetnje i zastrašivanja, dodao je, na Glavaševoj Facebook stranici objavio njegov sin, HDSSB-ov gradski vijećnik Filip Glavaš, a primjere toga vidi i u uvredama koje je na toj stranici Glavaš nedavno uputio saborskom zastupniku SDSS-a Miloradu Pupovcu.

Kao drugi primjer kršenja Deklaracije Pecnik navodi nedavni doček Glavaša na osječkom Trgu slobode, koji je nazvao "političkim dernekom", a poruke koje je tom prigodom uputio Glavaš smatra "opasnim prijetnjama" koje "zazivaju obračune".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecnik podsjeća kako je prije godinu dana govorio o "puzajućoj fašizaciji naše sredine te našeg društva u cjelini", upozorivši kako na takvu opasnu verbalnu agresiju u Hrvatskoj gotovo nitko ne reagira, ili reagira vrlo mlako.

Smatra kako se vijećnici HDSSB-a neće pridržavati Deklaracije, čije su donošenje inicirali, te da ni sama Deklaracija nije usvojena radi zaštite dostojanstva građana Osijeka, već s jasnom nakanom izrugivanja svemu što predstavlja sukus pristojnog građanskog društva i dostojanstva građana.

Upravo se čita

Image
Pomozimo i mi!

Talijanski umjetnici velika srca Zagrebu poklanjaju spektakl u Lisinskom za pomoć djeci

Pecniku je na početku sjednice odgovorio vijećnik HDSSB-a Filip Glavaš, koji je njegov dopis nazvao pamfletom u kojem ga lažno optužuje za nešto za što nije odgovoran. Najavio je kako će Pecnika tužiti za klevetu.

Branimir Glavaš došao na sjednicu osječkog Gradskog vijeća

Utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš pojavio se u četvrtak prijepodne na sjednici osječkog Gradskog vijeća, poručivši kako je došao kao građanin, ne želeći praviti nered.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku u vijećnicu, Glavaš se pozdravio s predsjednikom Vijeća Antom Đapićem te sjeo u prostor za publiku, kod novinara. Kratko je izjavio kako je došao kao građanin, jer je čuo da "ima nekih zanimljivih pisama", te da nije došao praviti nered.

U trenutku Glavaševa dolaska, HSSSB-ov vijećnik Krešimir Bubalo zatražio je stanku, nezadovoljan načinom Đapićeva vođenja sjednice, i to u trenutku kada je vijećničko pitanje postavljao vijećnik Hrvatskih laburista Jaroslav Pecnik. Naime, Pecnik je na početku sjednice svim vijećnicima uputio dopis, u kojem upozorava na HDSSB-ovo kršenje Deklaracije o poštivanju i zaštiti dostojanstva građana Osijeka.

Više s weba

Pročitajte još

Image

O smjenama, Adventu i otpadu za Direkt govore Kojić, Jurčić, Ricov i sindikalci: 'Gradonačelnik je pogriješio'

Više s weba