VEĆINA PREGLEDANA

Policija u Rakarovom računalu nije ništa našla

Image

marko rakar marko rakar

Policija je pregledala 95 posto opreme i nije ništa pronašla, a ostatk će se pretražiti početkom idućeg tjedna, objavio je je Rakarov odvjetnik.

10.4.2010. u 7:20/ M.K.S./HINA

ZAGREB - Policija koja je u petak, treći dan zaredom, pretraživala računalnu opremu blogera Marka Rakara, pregledala je do sada 95 posto njegove opreme, ali nije pronašla nikakve dokaze koji bi Rakara povezivali s objavom dijela Registra hrvatskih branitelja, izjavio je Rakarov odvjetnik Maro Mihoćević.

"Policija nije pronašla nikakve dokaze o povezanosti Rakara s objavom Registra, i on je slobodan građanin", rekao je njegov odvjetnik koji očekuje da će se preostali dio opreme pretražiti početkom idućega tjedna te da će se time konačno skinuti sumnja s nesuđenog savjetnika predsjednika države.

Odvjetnik Mihočević smatra i da je prekjučerašnje Rakarovo uhićenje bilo nezakonito budući da "policija nije imala nikakve dokaze da je Rakar počinio neko kaznenog djela". "Za uhićenje je potrebno postojanje osnova sumnje, konkretiziranih dokazima, kojima policija, koliko je meni poznato, u ovom slučaju nije raspolagala", kazao je odvjetnik Marka Rakara, kojega je policija prije tri dana uhitila zbog sumnje da je povezan s internetskom objavom podataka s oznakom "tajnosti". Nakon gotovo deset sati ispitivanja te pretrage stana i ureda, istoga je dana pušten na slobodu.

U peak je, treći dan zaredom, proveo u policiji u Heinzelovoj ulici, gdje se je došao kako bi bio nazočan nastavku pretrage svoje računalne opreme koja mu je privremeno oduzeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Od Milanovića do sestara i tehničara. 'Čuju se i teze koje i građanima koji nisu antivakseri ili ravnozemljaši zvuče logično i razumno'

Više s weba