BIJESAN ZBOG ZAUSTAVLJANJA

Poljski turist 'obrisao' stražnjicu policijskom prijavom

Image

PXL presretač policija brzina PXL presretač policija brzina

Foto: Željko Hladika/Pixsell

Verbalni sukob kulminirao je u trenutku kada je bijesni Poljak navodno uzeo policijsko izvješće, zgužvao ga i njime simulirao brisanje stražnjice.

23.7.2012. u 17:47/ K. T.

Policija je u Zaostrogu zaustavila Poljaka jer je autom nepropisno pretjecao drugo vozilo, a nakon što su mu krenuli pisati kaznu, muškarac je počeo psovati i vrijeđati policajce.

Verbalni sukob kulminirao je u trenutku kada je bijesni Poljak navodno uzeo policijsko izvješće, zgužvao ga i njime simulirao brisanje stražnjice.

To je 'prelilo kap' te su ga policajci krenuli privesti, no on se otrgnuo i udario glavom o njihov službeni auto.

Poljak je sa suprugom i sinom krenuo iz Vodica u Dubrovnik na izlet kad ga je zaustavila policija. Negirao je tvrdnju policajaca da je nepropisno sjekao puno liniju na cestu te je odbio platiti 500 kuna kazne jer se ne osjeća krivim. Policija je tada postala agresivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojem je svjedočenju muškarac dodao kako su mu  policajci zatim stavili lisice na ruke i tukli ga po rebrima, leđima i ruci. Izjavio je kako je laž da je zgužvao zapisnik i njime simulirao brisanje stražnjice.

 „Ne želim više nevolja, želim samo izići iz ove države. Policija bi trebala štititi građane. Kad su policajci ovako agresivni, kako mogu biti siguran u ovoj zemlji“, rekao je Poljak.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Iz policije kažu da je poljski turist narušavao javni red i mir te je zatečen u prometnom prekršaju.

 „Kad je zaustavljen i upozoren, zbog njegova ponašanja morali smo uporabiti sredstva prisile. Doveden je u PP Makarska, a potom na prekršajni sud. On se može žaliti na postupanje policije. Policajci će odgovarati za zakonitost postupanja ako je on podnio predstavku. Ispitivanje zakonitosti postupanja uporabe sredstava prisile je u tijeku“,  kazali su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Od Milanovića do sestara i tehničara. 'Čuju se i teze koje i građanima koji nisu antivakseri ili ravnozemljaši zvuče logično i razumno'

Više s weba