SUKOB SRBA I NATO VOJNIKA

Ponovno pucnjava na Kosovu, broje se ranjeni

Image
Foto: Screenshot (YouTube)

Do sukoba između kosovskih Srba i NATO-a došlo je nakon što su snage KFOR-a pokušale ukloniti cestovne barikade na području Zvečana.

1.6.2012. u 13:07/ K. T.

(Video: RTS)

Lokalni Srbi s sjevera Kosova sukobili su se u petak s pripadnicima međunarodne misije KFOR-a na Kosovu, a u pucnjavi do koje je došlo ozlijeđene su tri osobe na strani lokalnih Srba i jedan pripadnik KFOR-a, izvješćuju beogradski elektronički mediji.

Do sukoba je došlo nakon što su vojnici KFOR-a (NATO) u petak ujutro započeli uklanjati barikade kod mjesta Rudare u općini Zvečan na sjeveru Kosova nastanjenom pretežito Srbima.

U sukobu KFOR-a i lokalnih Srba okupljenih na barikadama ozlijeđeno je troje ljudi, pri čemu je jedna osoba zadobila prostrijelnu ranu ispod koljena, jedna je zadržana je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, dok je treća puštena kući, prenosi srbijanska državna televizija RTS.

Kako se dodaje, na području kod Rudara čula se rafalna paljba, a čitavo područje nadlijeću helikopteri KFOR-a.

U izgredima je, kako je srbijanskoj agenciji Tanjug rekao glasnogovornik KFOR-a UveNowitzky, ozlijeđen i jedan pripadnik KFOR-a koji je evakuiran i čije je stanje stabilno.

Po riječima Nowitzkog, KFOR neće dopustiti da situacija dalje eskalira i primjenit će silu ukoliko to bude potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski ministar za Kosovo GoranBogrdanović pozvao je KFOR da se suzdrži od primjene sile, a Srbe da ostanu mirni i da ne nasjedaju na provokacije te je upozorio kako u ovom trenutku svi moraju biti svjesni da je situacija ''veoma zapaljiva''.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SLUČAJ U RUKAMA POLICIJE

Užas u Istri. Jedan pas napao drugog, ugrizao i ženu (60). Muškarac ga ubio udarcem čekića

Više s weba