OTVORENA SEZONA MOTOCIKALA

Poslušajte ove savjete za sigurnu vožnju!

6.4.2013. u 19:02/ RTL

Svaki peti poginuli vozač na cesti izgubi život u nesreći u kojoj su sudjelovali motociklisti. Lani ih je bilo 78, a policija želi da ih ove godine bude manje pa su treningom na poligonu otvorili sezonu motocikala. Kako su se na skliskom terenu snašli vozači i koje savjete za sigurnu vožnju nude?

Motociklisti ove godine nisu čekali proljetno vrijeme, pa su sezonu otvorili u najtežim uvjetima - na hladnoći i po kiši.

"Pravom motoristi ništa ne smeta, motorista treba biti u duši, voziti srcem, ali i pameću, mozgom prije svega", kaže MiljenkoTršinski.

To za početak znači da se uoči sezone vrate u formu. "Savjetujem svakom vozaču prije početka sezone da proba svoje manevarske spospobnosti, znači da povrati svoje samopouzdanje", rekao je Mladen StjepanVitković.

Zato je policija organizirala zajednički trening na poligonu. Cilj je bio povećati oprez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskustvo se stječe vožnjom, ali želim napomenuti - predvidite poteze drugih vozača", rekao je Vitković. A to je najteže u gradskoj vožnji. Ulicama se ne vozi prebrzo, ali promet je puno gušći pa je i opasnost veća.

Iako više od polovice nesreća motociklista uzrokuju oni sami, i to prilikom pretjecanja zbog prevelike brzine, i ostali vozači snose odgovornost.

Upravo se čita

Image
božićni sajam

Vikend advent inspekcija Danasa. Provjerili smo cijene i ponudu adventa u Beču

"Vozači automobila oduzimaju im prednost na raskrižjima prilikom skretanja ili prestrojavanja, nedovoljno provjeravaju mrtvi kut u ogledalu i u takvim slučajevima dolazi do kontakta između motocikla i toga vozila", kaže DarkoGrac iz službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije.

Tada kaciga može spasiti život pa bez nje niti jedan pravi motociklist, amater ili profesionalac, ne sjeda na motor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prosvjed ispred KBC Osijek zbog uvođenja covid potvrda

Više s weba