OGLAS

iz politike u biznis

Kao ministar napisao pravilnik, sad se prijavio za poticaje: Potraga istražuje što to radi Tomislav Tolušić

4.6.2020. u 17:25/ Potraga

Tko kontrolira političare kad se s visokih pozicija bace u privatni biznis i što smiju, a što ne?


Samo dva mjeseca nakon što je RTL-u odgovorio da u neprijavljenom objektu od 120 kvadrata roštilja, Tomislav Tolušić "odletio" je iz Vlade. Ubrzo se oprostio od politike, ali ne i poljoprivrede. Tek je izišao iz Sabora, a radovi na njegovoj velikoj vinariji kraj Virovitice u punom su jeku. 

Image
NEKE DRUGE STRASTI

Što se to događa u HDZ-u? Tolušić objavio da se povlači u političku samoizolaciju

Image
NEKE DRUGE STRASTI

Što se to događa u HDZ-u? Tolušić objavio da se povlači u političku samoizolaciju

Reporterka PotrageSilvana Menđušić otkriva i zanimljive detalje. Naime, Tolušić je zatražio poticaje koji mogu iznositi i više od 10 milijuna kuna, a regulirani su pravilnikom koji je donio upravo on donio dok je bio ministar. Tko kontrolira političare kad se s visokih pozicija bace u privatni biznis i što smiju, a što ne?


Podsjetimo, Tolušić je smijenjen lani zbog imovinske afere, potom je završio s druge strane Markova trga u Saboru, da bi na kraju na Facebooku objavio da se povlači iz politike, ali ne i poljoprivrede. Otkrilo se ubrzo da u prigradskom naselju Rezovac, u Virovitici gradi velebnu vinariju. Početak radova bio je 8. svibnja, dan nakon što je objavio da se povlači iz politike. 

Naša Silvana Menđušić otkriva, a Ministarstvo poljoprivrede potvrđuje da je OPG Terra Slavonia nositelja Tomislava Tolušića podnio zahtjev za potporu u okviru mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019.-2023. Maksimalna potpora iznosi milijun i pol eura, a zanimljivo, upravo je on donio pravilnik kojim su regulirane te potpore dok je još bio ministar. Dakle, propisao je poticaje, otišao iz politike pa se sad prijavio za te iste poticaje. 

Tolušić nam je odgovorio putem poruke: "Povukao sam se sa svih javnih i političkih funkcija, nisam više javna osoba, otvorio sam opg i bavit ću se vinogradom i proizvodnjom vina i profesionalizirati dugogodišnju obiteljsku tradiciju i realizirati poslovnu ideju koju sam započeo sa mojim pokojnim ocem. Gradim vinariju obiteljskim sredstvima, sredstvima od prodaje nekretnine u Zagrebu, u postupku sam realizacije kredita i prijavio sam se na vinsku omotnicu. Sve radim sukladno propisima RH, nisam u sukobu interesa zbog bivših funkcija, prema mišljenju Povjerenstva, niti kao nositelj opg-a niti kao prijavitelj na eu fondove, što možete provjeriti na stranicama Povjerenstva. Sve promjene vezane uz moju imovinu bit će vidljive u mojoj imovinskoj kartici do isteka zakonskog roka, a to je kraj tekuće godine, pa će te moći vidjeti sve detalje koji vas zanimaju".

Cijelu priču Silvane Menđušić pogledajte u Potrazi.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
Superstar finale
Igra moje sudbine
Život na vagi
default_cta
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
prvi put pred kamerama

Majka djevojčice kojoj je život oduzeo divljak s Pelješkog mosta za RTL: 'Ubio je moje dijete. To najviše boli'


Više s weba