nema većih oštećenja

Potres jačine 4,6 po Richteru zatresao veći dio Srbije

Image

Potres, seizmologija

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prema dosadašnjim izvješćima, nema većih oštećenja osim pukotina na starijim građevinama

9.3.2015. u 7:25/ K.T./HINA

Potres koji je potrajao tridesetak sekundi osjetio se u nedjelju navečer u većem dijelu Srbije, a epicentar je bio u zapadnom dijelu zemlje, na području općine Kosijerić.

Potres 5. stupnja Merkalijeve ljestvice te magnitude 4,6 jedinica po Richteru registriran je u 21.47 sati, a epicentar je bio u selu Mrčići kod Kosjerića na dubini od oko pet kilometara, potvrdio je Republički seizmološki zavod Srbije.

Prema dosadašnjim izvješćima, nema većih oštećenja osim pukotina na starijim građevinama.

"Za sada nema informacija o materijalnoj šteti na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Stožer za izvanredne situacije, policiju i vatrogasce” rekao je medijima predsjednik općtine Kosijerić Milijan Stojanić i više informacija s terena najavio za ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razmjeni informacija na društvenim mrežama navodi se da štete ima na kućama u selima blizu epicentra, ali zasad nema službenih potvrda o ozbiljnijim oštećenjima.

U Republičkom seizmološkom zavodu kažu da su u potresima poput večerašnjeg moguća oštećenja na objektima poput rušenja dimnjaka, manjih pukotina na nosećim zidovima te oštećenja na krovu.

Upravo se čita

Image
drama na D-8

U prometnoj u blizini Slanog poginuo 26-godišnji suvozač. Mlađi vozač teško je ozlijeđen.

Potres se najviše osjetio u zapadnom dijelu Srbije, a osjetili su ga i pojedini Beograđani, Novosađani, mještani Lazarevca, Vrnjačke Banje, Šapca te još nekoliko gradova.

Na istom području između Kosjerića i Valjeva potres slabijeg intenzitete (2,7 jedinica Richtera) zabilježen je prije tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pet godina zatvora: O žalbi na nepravomoćnu presudu Daruvarcu odlučivat će sud u Splitu

Više s weba