sadržaj, forma i vizualni identitet

Predstavljeno novo ruho Informativnog programa RTL Televizije

Image

RTL News

Foto: RTL

Osim nove informativne emisije RTL Direkt, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska Ivan Lovreček predstavio je i redizajniranu središnju informativnu emisiju RTL Danas te novo izgrađeni studio informativnog programa

17.4.2015. u 14:32/ RTL

U novoizgrađenom studiju RTL Televizije predstavljen je dnevni late nightnews magazin RTL Direkt na čelu s urednikom i voditeljem ZoranomŠprajcom. Osim nove informativne emisije, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska IvanLovreček predstavio je i redizajniranu središnju informativnu emisiju RTL Danas te novo izgrađeni studio informativnog programa.

"Ideja o izgradnji novog studija je rođena krajem 2013. godine i naravno da do realizacije ovako velikih projekata treba proći vremena. Ovaj studio je nešto najmodernije na ovim prostorima i ostavlja izuzetno mnogo mogućnosti da naši kolege voditelji u 16.30, 18.30 i 22.15 naprave odličnu emisiju. U konačnici sve radimo za gledatelje. Oni traže kredibilitet na ekranu koji gradimo već godinama", kazao je IvanLovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska.

Image

RTL News

Foto: RTL
Image

RTL News

RTL


U emisiji RTL Direkt gledatelji će dobiti pregled najvažnijih događaja dana, kao i najnovije vijesti večeri, a one priče koje su od posebnog interesa i važnosti će obraditi, ne samo u formi reportaže, već i kroz studijske intervjue s najaktualnijim gostima pa će često stolica preko puta Šprajca biti 'vruća'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"RTL Direkt je late night news magazin koji će, naravno, imati pregled glavnih događaja u danu, a važan je jer će gledateljima dati jedan drugi uvid u pregled dana i pokazati priče i događaje iz drugog kuta. Zoran i njegov osebujan stil sigurno će tome doprinijeti, a u ovoj stolici će, vjerujem, gostovati svi najrelevantniji sugovornici iz Hrvatske i šire. Za neke će to sigurno biti i vruća stolica", kazao je Ivan Lovreček.

Image

RTL News

Foto: RTL
Image

RTL News

RTL


Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

"Upoznao sam ljude koji su ispunili moja očekivanja, ne samo u profesionalnom smislu, nego i u kolegijalnom smislu. Ovdje je jednako ugodno raditi šest ili sedam sati u studiju i probavati kadrove kao i otići s ljudima preko na kavu. RTL je za sada ispunio moja očekivanja, ja sa nadam da ću od sada ja početi ispunjavati njihova očekivanja s ovim našim projektom koji imamo i kojemu se ja osobno vrlo veselim. I za mene je ovo jedan novi izazov i novo iskustvo", kazao je urednik i voditelj news magazina  RTL Direkt.

"S RTL Direktom zaokružujemo ovu priču, od poslijepodnevnih vijesti preko središnje informativne emisije pa do late night news magazina koji zaokružuje dan. Upravo ta zaokružena cjelina daje jednu jedinstvenu vrijednost na tržištu koju nema niti jedna druga televizija", dodao je glavni urednik Informativnog programa RTL Televizije, IgorBobić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

RTL News

Foto: RTL
Image

RTL News

RTL


Rebrendiranje Informativnog programa RTL-a nije ograničeno samo na sadržaj i formu, nego i na vizualni identitet. Novi set u studiju RTL-a je opremljen dvama interaktivnim LED videozidovima s najnovijim ultraHD i ultra-bright tehnologijama, ukupne površine 15 četvornih metara. Panoramska pozadina seta izrađena je jedinstvenom tehnikom koja do sada nije korištena na našim prostorima, prosvjetljavanjem ciklorame LED ekranima, što cjelokupnom setu daje dinamičan izgled.

Za izradu namještaja na setu korišten je potpuno novi kompozitni materijal koji još nije korišten za televizijske scenografije. Iz novog studija emitirat će se i središnja informativna emisija RTL Danas, kao i popodnevne vijesti. Sve informativne emisije RTL-a s novim studijem doživjele su i vizualne promjene.

A kako sve to zaista izgleda, pogledajte po prvi put u RTL-u Danas, urednika i voditelja Igora Bobića, u ponedjeljak, 20. travnja u 18 sati i 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
iz sindikata poručili

Holding na stol stavio 8 mil. eura za plaće, sindikati traže 11,5: 'Ako mirenje ne uspije, kreću akcije i pritisci'

Više s weba