Opet problemi za Zmajlovića

Premijer mu odobrio selidbu u luksuzni neboder, ali nije DUUDI

7.11.2014. u 18:29/ RTL

Dok Mihael Zmajlović tvrdi da preseljenje ide po planu, a njegovo Ministarstvo, Fond i agencija već su prenijeli dio stvari u Zagreb Tower – u svom priopćenju Državni ured za upravljanje državnom imovinom kao da ga želi spustiti na zemlju. I poručiti da još ništa nije odlučeno.

Da je luksuzni neboder novi dom Ministarstva zaštite okoliša – Mihael Zmajlović jasno je dao do znanja održavši ondje i prvu konferenciju za novinare o gospodarenju otpadom.

A zatim na pitanje RTL-a opovrgnuo da je nadležni Državni ured djelomično zaustavio preseljenje.

Za ukupno 14 milijuna i 800 tisuća kuna na godinu u ovu su zgradu željeli useliti Ministarstvo, Fond za energetsku učinkovitost i Agencija za zaštitu okoliša. Da ovu zadnju koče zakonske nejasnoće, u Zmajlovićevu timu ne žele priznati.

Dok  Mihael Zmajlović tvrdi da preseljenje ide po planu, a njegovo Ministarstvo, Fond i agencija već su prenijeli dio stvari u Zagreb Tower – u svom priopćenju Državni ured za upravljanje državnom imovinom kao da ga želi spustiti na zemlju. I poručiti da još ništa nije odlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni ured za upravljanje državnom imovinom nije zaustavio preseljenje Agencije za zaštitu okoliša u prostore Zagreb Towera. Jučer je održan sastanak, a potrebno je dodatno regulirati međusobne odnose uključenih strana kod pitanja preseljenja. Ovaj Ured još nije dobio službeni zahtjev na tu temu, već najavu zahtjeva. Po službenom primitku zahtjeva isti će biti razmotren, a meritornu odluku će donijeti nadležno tijelo!

Navodno, sporan je plan prema kojem je Agencija kao proračunsko tijelo pod Ministarstvom trebala plaćati podzakup Fondu, koji bi kao izvanproračunsko tijelo Zagreb Toweru plaćao zajednički iznos najma. Bivša ministrica upozorava: "Sredstva Fonda nisu namijenjena za financiranje najma državnih tijela. I na taj način se to uopće ne može prema zakonu regulirati. Preseljenjem se definitivno ne štedi, i to je vidljivo već na prvi pogled", kazala je Mirela Holy.

Upravo se čita

Image
novosti oko mature

Ravnatelj NCVVO-a 'mijena ploču'? Ako netko otkrije identitet na maturi, ipak mu se neće ponitštiti ispit

Ipak, Zmajlović već tjednima tvrdi da selidbom štedi – iako su troškovnici iz njegova Ministarstva ukazivali da je u sad već iseljenoj zgradi plaćao 9.6 milijuna kuna na godinu, a u novoj će 14.8 milijuna. Ministar je potom objasnio da su stari troškovi iznosili 15 i pol milijuna kuna. U preseljenju je na kraju dobio i podršku premijera.

Više s weba

Pročitajte još

Image
novosti oko mature

Ravnatelj NCVVO-a 'mijena ploču'? Ako netko otkrije identitet na maturi, ipak mu se neće ponitštiti ispit

Više s weba