OGLAS

EKSKLUZIVNO ZA RTL

Premlaćivanje Rađenovića naručio Milan Bandić?

21.9.2011. u 19:28/ RTL

Premlaćivanje bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića 2008. naručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, otkrio je svoj iskaz USKOK-u ekskluzivno za RTL Danas preobraćenik Miodrag Šimunac.


Miodrag Šimunac osuđen je za napad na Rađenovića, odležao je tri godine i sada otkriva istinu jer naručitelji nisu ispoštovali dogovor. Iz Bandićeva ureda na teške optužbe odgovora nema.  

"Ono s kim sam ja kontaktirao je pokojni Stipe Čorić, a glavni i odgovorni, po njegovom i mom razgovoru, je gospodin Bandić", kazao je Šimunac.

Pokojnog tehničkog direktora Zagrebačkih cesta upoznao je radeći kao redar na stranačkim skupovima. Sastali su se dvaput, a Milan Bandić davno mu je, tvrdi Šimunac, pomogao upisati kćer u školu. Čorić je, kaže, pozivajući se na Bandića - tražio da premlaćivanjem vrati uslugu.

Tvrdi da iza njega ne stoji nijedna stranka, a da mu je za napad obećano, ne i isplaćeno, 1500 eura i rješavanje nekih poslova. Rađenović je naručiteljima navodno smetao jer je htio raščistiti mutne poslove u Zagrebačkim cestama. Na pitanje zašto opasnu ponudu nije odmah prijavio – odgovara:

"Odmah nisam htio, jer sam mislio da će ispoštovat ovo prema meni. Sad nisu ispoštovali i sad sam ih prijavio."

Unatoč upitima, gradonačelnikov komentar na optužbe nismo dobili. U utorak je priopćenjem tek kratko poručio:  

"Gradonačelnik pozdravlja svaki korak koji vodi k potpunom rasvjetljavanju slučaja napada na gospodina Igora Rađenovića."

I dok Šimunac proziva i Slobodana Ljubičića kao svjedoka dogovora o batinanju, bivši šef Holdinga poručuje: "Ja tog čovjeka ni ne poznajem."

O novim optužbama, dok ne vidi dokaze, ne želi ni pretučeni Igor Rađenović.

Šimunac poručuje da raspolaže i snimkom razgovora s Čorićem.

Iz USKOK-a, kao ni državnog odvjetništva očekivano nisu željeli potvrditi, ali ni demantirati da ih je Šimunac, koji je dobio i policijsku zaštitu, posjetio i dao iskaz. Upravo će oni odlučiti postoje li dokazi da se istraga o nikad privedenim  naručiteljima ponovno otvori.


Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
NJIH 3.191

Vukovarski umirovljenici dobit će 40 eura božićnice, ali ne svi: 'Želja nam je učiniti blagdane radosnijim'


Više s weba