OPASNA MISIJA U AFGANISTANU

Princ Harry ubio svog prvog talibana?

Image
Foto: telegraph.co.uk

Vojni izvori opovrgavaju izvješća da je princ Harry ubio talibanskog zapovjednika, ali priznaju da je uporabio svoje oružje u toj operaciji.

24.12.2012. u 7:53/ S.M./Hina

Princ Harry, koji je kao pripadnik Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (RAF) razmješten u Afganistanu, u jednoj je misiji spašavanja vojne ophodnje koju su napali talibani, kako se vjeruje, ubio svog prvog talibanskog borca, izvijestili su u nedjelju britanski mediji.

Harry služi kao topnik i navigator u helikopteru Apache a u Afganistanu je od rujna. Misli se da je svog prvog talibana ubio nekoliko tjedana nakon dolaska, navodi list TheTelegraph.

Vojni izvori opovrgavaju izvješća da je on ubio talibanskog zapovjednika, ali priznaju da je uporabio svoje oružje u toj operaciji.

Oružje koje princ Harry ima na raspolaganju u Apacheu uključuje 16 raketa zrak-zemlja tipa Hellfire, dva višecijevna bacača CRV7 sa 76 raketa i top od 30mm koji ispaljuje 625 metaka u minuti. Arsenal kontrolira kopilot ili "časnik za oružane sustave" pomoću displaya montiranog na kacigi s prednjeg sjedišta helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harryeva postrojba u prosjeku "ubija" dva talibanska borca tjedno rekao je njezin glasnogovornik u vrijeme njegova dolaska u Afganistan. "On je vojnik, a vojnici čine ono što se od njih zatraži da učine", dodao je.

Princu se bliži kraj četveromjesečne ture na dužnosti u 622. eskadrili, treće pukovnije Zračnih snaga kopnene vojske, stacionirane u bazi Bastion u pokrajini Helmand.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

Njegova uloga je, kao dijela četvoročlanog tima koji je u pripravnosti 24 sata, pružiti vatrenu potporu vojnicima na terenu, transportnim helikopterima i sanitetskim misijama.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne zna se zašto

Preminuo poznati nogometni novinar izvještavajući s utakmice četvrtfinala

Više s weba