moguća smrtna kazna

Protiv bostonskog bombaša podignuta optužnica od 30 točaka!

Image
Foto: VK.com

Tsarnajev (19), jedan je od dvojice braće čečenskog porijekla optuženih da su izvršili bombaški napad 15. travnja u kojem su ubijene tri osobe.

27.6.2013. u 21:10/ K. T./HINA

Velika porota SAD-a podignula je optužnicu protiv Dzhokhara Tsarnaeva, izvršitelja bombaškog napada na bostonskom maratonu u travnju, za ubojstvo četiri osobe i uporabu bombe kućne izrade, rekli su savezni tužitelj u četvrtak u Bostonu.

Tsarnaev (19), jedan je od dvojice braće čečenskog porijekla optuženih da su izvršili bombaški napad 15. travnja u kojem su ubijene tri osobe. Četvrta osoba, policajac na sveučilištu, poginuo je u oružanom obračunu s braćom četiri dana kasnije prigodom pokušaja njihovog uhićenja.

Optužnica sadrži 30 točaka do kojih je za 19 moguće izreći smrtnu kaznu.

Braća Tsarnaev su optuženi za postavljanje dvije bombe kućne izrade u masi od više tisuća ljudi na ciljnoj crti bostonskog maratona. Nakon napada tri su se dana prikrivali dok FBI 18. travnja nije objavio fotografije osumnjičenika u nadi da će ih javnost prepoznati. Te su noći krenuli u bijeg s pet improviziranih eksplozivnih naprava, poluatomtskim oružjem, streljivom, lovačkim nožem i mačetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta su oružja uporabili u okršaju s policijom u Watertownu na periferiji Bostona, a Dzhohkhar je u bijegu automobilom pregazio svog 26-godišnjeg brata Tamerlana, rekli su dužnosnici.

Mlađi Tsarnaev, koji je teško ranjen u sukobu, nalazi se u zatvorskoj bolnici zapadno od Bostona od njegova uhićenja 19. travnja.

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

Više s weba

Pročitajte još

Image
ideja zagrepčana

Hrvatski proizvod hit u svijetu: plišana Gospa kao nastavak popularne biblijske igre 'Na putu s Marijom, majkom Isusovom'

Više s weba