MUP RASPISAO NATJEČAJ

Provjerite zadovoljavate li uvjete za glavnog ravnatelja policije!

Image

mup mup

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je javni natječaj za glavnog ravnatelja policije. Provjerite zadovoljavate li uvjete!

12.5.2012. u 10:25/ S.K./Hina

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je javni natječaj za glavnog ravnatelja policije koji prema propisanim uvjetima ne smije biti član političke stranke i mora imati zvanje glavni policijski savjetnik.

Kandidati, uz visoku stručnu spremu, moraju imati najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje 10 godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika, položen državni stručni ispit, te položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.

Posebnim uvjetima, objavljenim na internetskim stranicama MUP-a, propisano je da kandidati moraju imati osobnu dostojnost za obavljanje policijske službe, posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost te da ne smiju biti član političke stranke.

Natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja ili ravnateljice policije provodi komisija koju imenuje ministar, a biti će otvoren osam dane od objave u Narodnim novinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati za koje komisija utvrdi da ispunjavaju formalne uvjete, obvezni su pristupiti razgovoru radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te dosadašnjih rezultata u radu, koji će provesti ministar unutarnjih poslova ili osoba koju on ovlasti.

Na temelju rezultata provedenog intervjua, ministar će predložiti Vladi kandidata ili kandidatkinju za imenovanje, na vrijeme od pet godina.

Upravo se čita

Image
suradnici na bijelom

Antwerpen hit luka za kokain: Belgija kao da i jest bila na njemu, a Hrvatska na normabelu

Izbor kandidata obavit će se u roku od tri mjeseca od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama, a o rezultatima javnog natječaja biti će obaviješteni dostavom rješenja.

Tekst natječaja objavljen je na internetskim stranicama MUP-a na kojima je dostupan i obrazac za prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ravnatelj policije Oliver Grbić razriješen je krajem prošle godine, otkad privremenu dužnost ravnatelja obavlja Dražen Vitez, dotadašnji Grbićev zamjenik.

Natječaj za glavnog ravnatelja policije raspisan je nakon što je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić jučer rekao da Vlada odustaje od izmjena Zakona o policiji te da će u skladu s preporukom Europske komisije provesti postojeći zakon prema kojem na rukovodeća mjesta mogu biti imenovani samo osobe koje imaju zvanja glavnog policijskog savjetnika i policijskog savjetnika.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pogledajte kako izgleda inauguracija Joea Bidena iz zraka

Više s weba