drugi val napada

VIDEO Brojni ruski helikopteri nad ukrajinskim nebom: Meta granata je Kijev, danas je već izvedeno 203 napada...

24.2.2022. u 15:33/ RTL Vijesti, Hina

Svjedok je rekao da se crni dim diže iz zgrade ukrajinskog ministarstva obrane usred

Nakon jednog mirnijeg perioda, CBS News izvještava kako je započeo drugi val ruskog napada granatiranjem. Meta granata je Kijev, koji je puno dima koji se nadvija iznad grada. Vjeruje se da je jedna granata pogodila u blizini željezničkog mosta u središnjem Kijevu, a svjedok je rekao da se crni dim diže iz zgrade ukrajinskog ministarstva obrane usred glavnog grada. 

Već je ranije iz zraka napadnut Višgorod, grad u blizini Kijeva. Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu s kopna, iz zraka i s mora, što je najveći napad na drugu državu u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

Ukrajinski ministar obrane rekao je  da je neprijatelj započeo intenzivno granatiranje ukrajinskih jedinica na istoku, vojnih kontrolnih centara i zračnih luka. Ukrajinsko vojno zapovjedništvo priopćilo je da su četiri osobe poginule, a 10 ih je ozlijeđeno u granatiranju bolnice u gradu Vuhledaru na istoku Ukrajine. Među ozlijeđenima je navodno šestero liječnika.  

Ukrajinska policija objavila je u četvrtak da je Rusija izvela 203 napada od početka dana i da se borbe odvijaju na gotovo cijelom ukrajinskom teritoriju.

Granična policija priopćila je da se ukrajinska vojska bori s ruskim snagama kod grada Sumija na istoku zemlje.

Image
RUSIMA MRZAK

Neočekivani ratni vođa postao ukrajinski komičar Zelenski. Pozvao je građane na obranu: 'Oružje može dobiti svatko tko želi'

Image
RUSIMA MRZAK

Neočekivani ratni vođa postao ukrajinski komičar Zelenski. Pozvao je građane na obranu: 'Oružje može dobiti svatko tko želi'

Ukrajinski ministar obrane izjavio je da su neki ruski vojnici zarobljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik ukrajinskog predsjednika ranije je rekao da su u tijeku žestoki okršaji u regijama Sumi, Harkiv, Herson, Odesa i na vojnom aerodromu blizu Kijeva.

Dodao je da strahuje da bi ruski padobranci mogli izvršiti desant i upasti u glavni grad Kijev.

Ruska Federalna obavještajna služba FSB objavila je da su ukrajinski graničari napustili sve položaje na rusko-ukrajinskoj granici, prenijela je agencija Interfax.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO Istraživanje otkriva koga Hrvati krive za rat u Ukrajini, misle li da će se rat proširiti na Balkan...

Više s weba