kakav otac

Čečenski vođa Kadirov trojicu maloljetnih sinova šalje u rat u Ukrajinu: 'Došlo je vrijeme da zablistaju'

Image

Ramzan Kadirov

Foto: AP

Čečenski vođa ima 14 djece, no moglo bi ih biti i više

3.10.2022. u 15:57/ N.C.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov objavio je da će trojicu svojih sinova od 14, 15 i 16 godina, poslati da se bore u Ukrajini s ruskom vojskom. Na društvenim mrežama je napisao da "otac treba učiti svoje sinove kako zaštititi svoju obitelj, narod i domovinu".

Naveo je da njegova djeca Ahmat, Eli i Adam, stari 16, 15 i 14 godina, već dulje vrijeme prolaze vojnu obuku kako bi naučili koristiti različito oružje.

"Došlo je vrijeme da zablistaju u pravoj bitki, mogu samo pozdraviti njihovu odlučnost. Uskoro će otići na prvu crtu bojišnice", objavio je Kadirov, a prenosi BBC.

Post je popraćen snimkom njegovih sinova kako pucaju iz raznih oružja na poligonu. Čečenski vođa ima 14 djece, kako stoji na njegovoj službenoj stranici, no ruski mediji pišu da bi ih moglo biti i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovanje djece mlađe od 15 godina u ratu smatra se ratnim zločinom, prema Međunarodnom kaznenom sudu, međutim Rusija ga ne priznaje.

Image
PUTINOVI REFERENDUMI

Puškama i pritiscima počeo referendum na okupiranom području. Tisuće Rusa bježi, Kadirov Putinu okrenuo leđa

Image
PUTINOVI REFERENDUMI

Puškama i pritiscima počeo referendum na okupiranom području. Tisuće Rusa bježi, Kadirov Putinu okrenuo leđa

Kadirov je žestoki pristaša ruskog predsjednika Vladimira Putina, a čečenske snage bore se u Ukrajini od početka rata. Međutim, nakon nedavnih vojnih neuspjeha u regijama Harkiva i Donjecka, kritizirao je rusko vojno vodstvo. Također je pozvao Rusiju da poduzme drastičnije mjere protiv Ukrajine, uključujući upotrebu taktičkog nuklearnog oružja. Kremlj je odgovorio da se takve odluke ne smiju donositi emocionalno.

Upravo se čita

Image
U Westinu

Milanović na skupu: 'Ozbiljno je ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima'

Više s weba

Pročitajte još

Image
17 LJUDI UBIJENO

Hrvatsko ministarstvo osudilo granatiranje Zaporožja. Pozvalo na odgovornost počinitelja

Više s weba