OGLAS

naljutio ukrajinu

Elon Musk je prije objavljivanja prijedloga za okončanje rata razgovarao s Putinom?! 'Od tuda mu ideje'

Image
Foto: Gavriil Grigorov/Profimedia

Musk je nedavno na Twitteru objavio svoj prijedlog za završetak rata, koji je naišao na žestoke reakcije s ukrajinske strane

11.10.2022. u 21:31/ RTL Vijesti

Elon Musk navodno je izravno razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom prije nego što je na Twitteru objavio prijedlog za završetak rata u Ukrajini kojim bi se okupirani teritorij trajno prepustio Rusiji.

U mailu poslanom pretplatnicima političke konzultantske kuće Eurasia Group, direktor te grupe Ian Bremmer tvrdi da mu je izvršni direktor Tesle rekao da je Putin "spreman pregovarati", ali samo ako Krim ostane ruski, ako Ukrajina prihvati oblik stalne neutralnosti i Ukrajina prizna rusku aneksiju Luganska , Donjecku, Hersona i Zaporožja.


Prema Bremmeru, Musk je rekao kako je od Putina čuo da će ti ciljevi biti postignuti "bez obzira na sve", uključujući potencijalno korištenje nuklearnog oružja ako Ukrajina napadne Krim, koji je Rusija anektirala 2014. godine. Bremmer je dodao da mu je Musk rekao da "treba učiniti sve kako bi se izbjegao taj ishod", prenosi Vice.

Prošlog je tjedna Musk na Twitteru objavio uglavnom iste stavove, iako je predložio da se ponove referendumi na anektiranim teritorijima, koje su Ukrajina i Zapad kritizirali kao lažirane, pod nadzorom Ujedinjenih naroda.

Musk je ranije ove godine izazvao Putina na borbu jedan na jedan i rekao da je prošle godine razgovarao s Putinom putem videokonferencije, no nije spominjao ovaj noviji navodni razgovor s ruskim predsjednikom. Milijarder je postao popularan u Ukrajini u ranoj fazi rata kada im je poslao svoje Starlink terminale kako bi održali komunikaciju vojske nakon ruske invazije.

Image
musk postqao rusofil

Kako je Musk naljutio Ukrajinu: Mi smo provjerili je li njegov prijedlog za mir uopće izvediv

Image
musk postqao rusofil

Kako je Musk naljutio Ukrajinu: Mi smo provjerili je li njegov prijedlog za mir uopće izvediv

Bremmer je u dopisu također napisao da mu je Musk rekao kako je odbio zahtjev Ukrajine da aktivira Starlink na Krimu. Prema britanskim novinama Financial Times, ukrajinske snage su prijavile probleme s povezivanjem dok nastavljaju svoju protuofenzivu na područja koja su prethodno držale ruske snage na istoku i sjeveroistoku zemlje. Musk kritizirao izvješće FT-a, rekavši da je ono što se događa na bojnom polju "povjerljivo".

Ukrajinski odgovor na Muskov mirovni prijedlog na Twitteru bio je sažet - jedan mu je diplomat rekao neka "odje**", dok je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio vlastitu anketu na Twitteru.


U međuvremenu je Kremlj pozdravio Muskov "pozitivan" prijedlog za okončanje rata, a njegove su tvitove citirali i ruski državni mediji.

Musk kaže da je i dalje na strani Ukrajine, ali samo pokušava izbjeći nuklearni rat.

Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'VODE IH BRITANCI'

Rusija: 'Ukrajina je dronovima gađala Krim, oštetili ratni brod'


Više s weba