incident s projektilom

Energoatom: 'Rusija prijeti nuklearnom katastrofom. I najmanji fragment projektila može uzrokovati katastrofu'

Image
Foto: Ihor Bondarenko/Shutterstock

Krstareći projektil letio je kritično nisko iznad nuklearke na jugu Ukrajine zbog čega su se oglasio ukrajinski državni operater

"I najmanji fragment projektila može uzrokovati nuklearnu katastrofu i curenje radijacije", upozorenje je to koje je poslao ukrajinski državni operater Energoatom nakon što su zabilježili kako je krstareći projektil nisko preletio iznad jedne ukrajinske nukelarke.

"Rusija je ispalila krstareći projektil "kritično nisko" iznad nuklearne elektrane na jugu Ukrajine", objavio je ukrajinski državni operater Energoatom.

"Rusija nastavlja ugrožavati sigurnost ukrajinskih nuklearnih elektrana i prijeti svijetu novom nuklearnom katastrofom", stoji u priopćenju.

"Rusija je počinila još jedan akt nuklearnog terorizma - u 5:30 sati ruska krstareća raketa, slična raketi 'Kalibar', preletjela je kritično nisko iznad nuklearne elektrane na jugu. Vjerojatno je ovaj projektil ispaljen u smjeru Kijeva, gdje su se jutros čule eksplozije", objavio je Energoatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IAEA o nuklearki

Okupacija Černobila: 'Situacija je bila apsolutno nenormalna i vrlo, vrlo opasna'

Image
IAEA o nuklearki

Okupacija Černobila: 'Situacija je bila apsolutno nenormalna i vrlo, vrlo opasna'

"Ruske snage još uvijek ne shvaćaju da čak i najmanji fragment projektila može uzrokovati nuklearnu katastrofu i curenje radijacije", zaključuje se u priopćenju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
59. dan rata

Medvedev zaprijetio Europi ako uvede embargo na ruski plin i naftu: 'Budimo iskreni, jedva može izdržati tjedan dana'

Više s weba