telefonski razgovor

Erdogan pozvao Putina da okonča rat. Ruski predsjednik: Može, ali samo pod ovim uvjetima!

Image

Recep Erdogan i Vladimir Putin

Foto: AP Images

Turski predsjednik Erdogan pozvao je prethodno Putina da proglasi prekid vatre u Ukrajini, otvori humanitarne koridore i potpiše mirovni sporazum

6.3.2022. u 13:26/ RTL Vijesti

Rusija će zaustaviti svoju vojnu operaciju samo ako se Ukrajina prestane boriti i ako se ispune zahtjevi Moskve, navodi se u priopćenju Kremlja, u kojem se izvještava o razgovoru između ruskog predsjednika Vladimira Putina i predsjednika Turske Tayyipa Erdogana.

Putin je rekao da se operacija odvija po planu i rasporedu i da se nada da će ukrajinski pregovarači zauzeti konstruktivniji pristup u razgovorima te uzeti u obzir realnost na terenu, priopćio je Kremlj, prenosi Blic.

Turski predsjednik Erdogan pozvao je prethodno Putina da proglasi prekid vatre u Ukrajini, otvori humanitarne koridore i potpiše mirovni sporazum, priopćili su iz njegovog ureda.

Image
najcrnji scenarij

Što ako Rusi otmu ili ubiju Zelenskog? Prvi nasljednik je jasan, ali potom se javlja se problem...

Image
najcrnji scenarij

Što ako Rusi otmu ili ubiju Zelenskog? Prvi nasljednik je jasan, ali potom se javlja se problem...

U izjavi nakon jednosatnog telefonskog razgovora, tursko predsjedništvo je priopćilo da je Erdogan rekao Putinu da je Turska spremna doprinijeti mirnom rješavanju sukoba, dodajući da bi prekid vatre ublažio zabrinutost zbog humanitarne situacije.

"Predsjednik Erdogan je obnovio svoj poziv da zajedno utremo put miru. Erdogan je istaknuo važnost poduzimanja hitnih koraka za postizanje prekida vatre, otvaranje humanitarnih koridora i potpisivanje mirovnog sporazuma", priopćio je ured turskog predsjednika.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'legendarna jedinica?'

Ruski mediji prekinuli šutnju o 'tajanstvenim' Wagnerima: 'Odavno su postali poznati ruski brend...'

Više s weba