'neće se tek tako povući'

Grabar-Kitarović o ratu u Ukrajini: 'Putin je jako ponosan. Mislim da bi on radije umro nego priznao poraz'

Image
Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/YouTube/Screenshot

Bivša predsjednica komentirala je kako ona vidi daljnji tijek rata s obzirom na to da osobno poznaje predsjednika Putina i njegov 'temperament'

24.9.2022. u 8:37/ RTL Vijesti

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zna ponešto o Vladimiru Putinu - više je puta spominjala njihove susrete za vrijeme svog mandata.

U razgovoru na Global Stageu održanom u sjedištu Ujedinjenih naroda, komentirala je kako ona vidi budućnost rata u Ukrajini, a čini se kako stvari ne izgledaju baš dobro.

"Gotovo je nemoguće u ovom trenutku predvidjeti kako će se stvari dalje odvijati. Nažalost, ono što vidimo trenutno je eskalacija rata", kazala je bivša predsjednica.

Image
'netko ju pegla'

Sprema li se Kolinda za politički povratak ili postaje influencerica? 'Očito je da postoji neka namjera'

Image
'netko ju pegla'

Sprema li se Kolinda za politički povratak ili postaje influencerica? 'Očito je da postoji neka namjera'

Dodala je kako se nada da se prijetnja nuklearnim oružjem nikada neće ostvariti jer Putin, a i svi ostali, moraju znati da se takav rat ne može pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A put do mira… Poznavajući njega, on je vrlo ponosna osoba. On je vođen osjećajem poniženja još zbog toga što je Rusija bila ponižena tijekom Hladnog rata", objasnila je Grabar-Kitarović.

Rekla je kako je Putinov program bio obnoviti položaj Rusije u svijetu i povećati njihovu ekonomsku i političku moć - što je sada ozbiljno ugrozio. Naime, sankcije imaju efekta, kaže.

Upravo se čita

Image
U Westinu

Milanović na skupu: 'Ozbiljno je ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima'

"Ali, kao što sam rekla prije par dana, mislim da bi on radije umro nego priznao poraz", rekla je Kolinda.

Smatra kako se Putin i sadašnje rusko vodstvo neće tek tako povući, pa se boji kako ćemo svjedočiti nastavku krvavih borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono čemu se sada možemo nadati je nekakva vrsta prekida vatre, i onda im treba dati vremena za mirovne pregovore… Ali ne mislim da će Putin odustati od svojih ambicija da preuzme Ukrajinu", zaključila je Grabar-Kitarović.

Više s weba

Pročitajte još

Image
17 LJUDI UBIJENO

Hrvatsko ministarstvo osudilo granatiranje Zaporožja. Pozvalo na odgovornost počinitelja

Više s weba