OGLAS

snajperist zvan 'walli'

Jedan od najsmrtonosnijih snajperista na svijetu pridružuje se borbi za Ukrajinu: Napustio suprugu i jednogodišnjeg sina

Image
Foto: YouTube

Samo prošli tjedan, 'Wali' je radio kao računalni programer u Kanadi

10.3.2022. u 11:37/ RTL Vijesti

Jedan od najsmrtonosnijih snajperista na svijetu pridružuje se borbama u Ukrajini nakon što je odgovorio na poziv predsjednika Volodimira Zelenskog da strani dobrovoljci pomognu u poraziti Ruse, piše Daily Mail

Strijelac, poznat samo po svom nadimku "Wali", potječe iz 22. kraljevske kanadske pukovnije i ima prethodno borbeno iskustvo iz borbi u Kandaharu tijekom rata u Afganistanu između 2009. i 2011. godine.


Inače, ovaj 40-godišnjak je kasnije otputovao u Irak 2015. kako bi pomogao u borbi protiv snaga Islamske države.

U lipnju 2017., jedan od njegovih suboraca je navodno ubio terorista Islamske države s nevjerojatne udaljenosti od 3.450 metara. To je svjetski rekord za najduži ubojiti hitac.

Wali, koji je iza sebe ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina, kontaktirao je prijatelja koji pomaže u organiziranju "neutralnih konvoja humanitarne pomoći" u okupiranoj regiji Donbas na jugoistoku Ukrajine.

Samo prošli tjedan, 'Wali' je radio kao računalni programer u Kanadi.

„Prije tjedan dana još sam programirao stvari. Sada grabim protutenkovske projektile u skladištu da ubijam ljude... To je moja stvarnost trenutno“, rekao je za CBC News.


Više od 20.000 ljudi iz 52 zemlje već se dobrovoljno prijavilo za borbu u Ukrajini rekao je tijekom vikenda ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba.

Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'VODE IH BRITANCI'

Rusija: 'Ukrajina je dronovima gađala Krim, oštetili ratni brod'


Više s weba