Play logo
Andrej Sičevoj

Kod Harkiva uhićen jedan od glavnih ruskih zapovjednika? 'Okružuju ga vojnici, boje ga se pogledati'

Image
Foto: Twitter screenshot

Ova informacija još nije službeno potvrđena, no ako se potvrdi, to bi bio značajan udarac za Rusiju

9.9.2022. u 16:54/ RTL Vijesti
Play logo

Ukrajinski mediji i korisnici društvenih mreža spekuliraju da je tijekom velike Ukrajinske protuofenzive zarobljen visoki ruski zapovjednik.

Na slikama i videu koji kruže na Twitteru i Telegramu navodno se nalazi general-pukovnik Andrej Sičevoj, koji sjedi među skupinom ruskih vojnika s lisicama na koljenima. Jedan korisnik društvenih mreža ustvrdio je da su snimke nastale u blizini Balaklije, grada u regiji Harkiv kojeg su ukrajinske snage oslobodile nakon višemjesečne okupacije, piše Newsweek.

Play logo

Mnogi su uočili sličnost zarobljenog muškaraca s generalom Sičevojem na drugim fotografijama. Televizija Nexta objavila je na Twitteru snimku koja navodno prikazuje generala, a pored nje su stavili raniju fotografiju Sičevoja u odori.

Image
Protuudar na sve strane

Ukrajinci u 3 dana ofenzive kod Harkiva probili 50 km: 'Hvatamo ruske vojnike maskirane kao civile'

Image
Protuudar na sve strane

Ukrajinci u 3 dana ofenzive kod Harkiva probili 50 km: 'Hvatamo ruske vojnike maskirane kao civile'

"Čini se da Oružane snage Ukrajine nisu zarobile uobičajenog 'potpukovnika', već zapovjednika grupe 'Zapad', general-pukovnika Andreja Sičevoja", navodi se.

Lviv Journal objavio je na Twitteru isječak za koji tvrdi da prikazuje ruske vojnike nakon zarobljavanja, s porukom: "Vrijeme će pokazati pojavljuje li se na videu general Andrej Sičevoj. Ono što smatram intrigantnim je da ga 6 ukrajinskih vojnika okružuje i gleda u njega kao da je velika riba, i način na koji skreće pogled s kamere [ipak se predao]."

Play logo

Vojni analitičar Rob Lee tvitao je da "Ruski kanali Telegrama već upiru prstom u general-pukovnika Sičevoja koji je zapovjednik grupe 'Zapad', odgovoran za ovo područje."

Play logo

Na uniformi čovjeka za kojeg se vjeruje da je Sičevoj nalaze se dvije zvijezde koje nose ruski general-pukovnici. Dvije zvjezdice također su istaknute na ramenima njegove svečane odore koju nosi na slikama koje se dijele na društvenim mrežama.

Play logo

Ova informacija još nije službeno potvrđena, no ako se potvrdi, to bi bio značajan udarac za Rusiju.

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
Katastrofalna šteta

SNIMKE IZ SATELITA Objavili procjenu oštećenja Krimskog mosta i dodali: 'Putinu je to osobni udarac'

Play logo

Više s weba