'RUGALA SE SOVA SJENICI DA IMA VEĆU GLAVU'

Kotromanović s Jarkom o spornom dronu, Srbiji, Ukrajini: 'Sada je u principu svejedno je li bio naoružan ili ...

15.3.2022. u 19:21/ RTL Vijesti

Smatra kako se s informacijama o dronu trebalo pričekati, do kapitulacije Ukrajine, govori, neće doći. Srbija ima kompleks zapadne zemlje, kaže

Vojni analitičar RTL-a Ante Kotromanović gostovao je u studiju RTL-a Danas gdje je s njim razgovarao Andrija Jarak. 

Upitan o letjelici koja se srušila u Hrvatskoj i nekoordiniranosti dužnosnika oko iste, govori kako je njegovo mišljenje da se s reakcijom trebalo pričekati nakon istrage jer, govori, Hrvatska ima jako dobre stručnjake koji mogu detektirati je li došao s aviobombom, eksplozivom ili je došao nenaoružan. 

Što se tiče navoda glavnog tajnika NATO-a koji govori da nije naoružan, ali premijer Plenković predočuje drugačije dokaze, Kotromanović smatra kako je tajnik informacije možda dobio informacije prije dan, dva, tri, ali je to komunicirao danas.

"Trebalo je pričekati kraj istrage i tada brifirati javnost. Sada je u principu svejedno je li dron bio naoružan ili ne. Države koje se u NATO-u nalaze prije nas nisu obavile svoj posao i to danas treba biti fokus", govori. 

Image
o zagrebačkom dronu

Premijer pokazao fotografije koje dokazuju da je letjelica nosila bombu: 'Stoltenberg? Možda je iznio stare informacije'

Image
o zagrebačkom dronu

Premijer pokazao fotografije koje dokazuju da je letjelica nosila bombu: 'Stoltenberg? Možda je iznio stare informacije'

Što se tiče priopćenja pedsjednika RH, Zorana Milanovića koji je zatražio istragu današnjeg prelijetanja Rafalea, govori da je moguće da su neki građani bili uznemireni jer ne čitaju novine, ne prate medije. Zaključuje pak kako za informaciju o tome zašto je reagirao tako, treba pitati predsjednika.

Francuski nosač aviona u Dubrovniku, Rafalei u Zagrebu, smatra ovaj vojni analitičar, poruka je u dobrom trenutku jer pokazuje samo pravo savezništvo.

"Mi smo članica NATO-a.To je dobra poruka i prilika našim polotima da se što prije pripreme za ono što nas čeka, ozbiljna i teška zadaća i dobra prilika da se ubrza bar nabavka prva dva aviona koja smo nabavili od Francuza i da se pokažemo u tom smislu organizirani da naše oružane snage što prije dobiju sredstva koja će moći održavati airforcing u idućim godinama", govori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je potm i Ukrajinu i Rusiju pa kaže da su u Mariupolju prisutni fantastični ukrajinski ratnici koje ne daju ni centimetra. Pitanje je, kaže, koliko sredstava imaju i koliko će izdržati. "Dok su u Mariupolju čuje metak toliko će i oni izdržati", naveo je.

Što se tiče promjene ruske taktike kojom sad i oni koriste dronove, Kotromanović govori kako je, ako je podatak istinit, ruski gubitak od 8000 vojnika ogromna brojka i oni su toga svjesni. "Sada su dovukli dronove i rade ono što su radili Ukrajinci i uništavaju im vojna vozila, oklopne mete. Koriste jako puno balističke rakete", tvrdi pa ističe kako su u Kijev sada dopremili najelitnije postrojbe, a kako balističkim napadima praktički brišu čitave kvartove. 

Stoga je gradonačelnik Kličko na snagu stavio 36 sati dug policijski sat. Vojni analitičar pojašnjava kako je to zbog zaštite civila, ali i zbog činjenice da vojnici, kada ne razmišljaju o tome jesu li iza njega obitelji i drugi civili, lakše djelovati.

Rusi, govori, polako pripremaju teren da idu prema Kijevu ili da prisile Zelenskog da sjedne za stol i prihvati njihova pravila. "To je totalna kapitulacija Ukrajine i prema meni to se neće dogoditi", govori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
6. PROSINCA 2022.

Žena posvojila dijete iz DR Konga! Samo dan prije nego su uhitili osmero Hrvata, ona je napustila Zambiju

Prokomentirao je naposljetku i navode Srbije o dronu pa navodi: "Ja bi rekao 'rugala se sova sjenici da ima veliku glavu'. To je kompleks zapadne zemlje. Koji je to strateški interes Srbija ostvarila u zadnjih 30 godina? Hrvatska je to ucinila. Imamo krasnu državu, imamo i probleme. Ponizili smo tu elitnu srpsku vojsku u BiH i to tko, maltene klinci, po njihovim riječima neškolovani. Postali smo članica NATO-a i eu, nogometnim rječnikom to je 3:0 za nas. Zaboravljaju da su imali žestoku NATO-vu akciju na području Crne Gore i Srbije. Imali su intervenciju oko Kosova i imali su priliku uništiti, to su bile stotine vojnih redova nad kojima su stalno letjeli avioni, a srušili su samo jedan. Sada to stalno ponavljaju", zaključuje.    

Više s weba

Pročitajte još

Image
stravičan video

Objavljena je snimka koja pokazuje kako Ukrajinci ubijaju ruske zarobljenike

Više s weba