O dobrovoljcima koji idu u rat

Kremlj nakon razgovora Putina i Sholza optužuje: Sve više 'plaćenika', posebno iz Hrvatske, dolazi boriti se u Ukrajinu

Image
Foto: AP

Dan nakon što su iz Kremlja razgovor pzvali hrvatskog vojnog atašea u Rusiji brigadira Željka Akrapa, Moskva sad proziva Hrvatsku međunarodno

4.3.2022. u 20:44/ Hina

Kremlj tvrdi da se za Ukrajinu dolazi boriti sve više plaćenika iz trećih zemalja, posebice iz Hrvatske, Albanije i s Kosova, prenijela je u petak ruska novinska agencija TASS.

"Sve češće bilježimo dolazak plaćenika iz trećih zemalja, posebice iz Albanije i Hrvatske, kosovskih militanata pa čak i džihadista s borbenim iskustvom iz Sirije", priopćio je Kremlj u petak nakon telefonskog razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov ranije je rekao za TASS da se oko 200 plaćenika iz Hrvatske bori na ukrajinskoj strani.

Image
Zbog njega Moskva proziva RH

Rusija ga optužila da organizira dragovoljce za Ukrajinu, za RTL kaže: 'Znamo kako je u Vukovaru to završilo'

Image
Zbog njega Moskva proziva RH

Rusija ga optužila da organizira dragovoljce za Ukrajinu, za RTL kaže: 'Znamo kako je u Vukovaru to završilo'

Zbog toga je na razgovor pozvan hrvatski vojni ataše u Rusiji brigadir Željko Akrap koji je u četvrtak odbio primiti rusku prosvjednu notu zbog, kako tvrdi Moskva, prisustva većeg broja hrvatskih "plaćenika" u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je privatna inicijativa. Nema tu nikakvog upliva države", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović novinarima u petak, dodavši da mu se čini da je iznesena brojka preuveličana. 

Državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova Frano Matošić rekao je u petak da je nota vojnom atašeu bila "apsolutno neprihvatljiva" i da je u Ukrajini tek nekoliko hrvatskih dobrovoljaca. 

Upravo se čita

Image
ide kaznena prijava

Muškarac (63) dogovorio građevinske radove, a onda ostao dužan skoro pola milijuna kuna

Više s weba

Pročitajte još

Image
Druga vojska svijeta?

Institut za rat o glavnom nedostatku Rusa: 'Ovo pokazuje da mjesecima neće osvojiti veći teritorij'

Više s weba