NAJMANJE 30 MRTVIH

Na projektilu koji je pogodio Kramatorsk stajala poruka 'Za našu djecu.' Rusi tvrde: 'To koristi samo ukrajinska vojska'

Image
Foto: Screenshot Twiter Oliver Carroll

Dvije rakete pogodile su postaju, a prema neslužbenim informacijama riječ je o balističkom projektilu 'Točka-U'

8.4.2022. u 12:57/ RTL Vijesti

U regiji Donjeck, gradu Kramatorsk na željezničkoj je stanici ubijeno minimalno 30 Ukrajinaca, a više je od 100 ranjenih. 

Na ostacima jedne rakete vide se natpisi na kojima piše "Za našu djecu", a to vjerojatno ukazuje na paralelnu stvarnost koju stvara ruska propaganda, napisao je na Twitteru novinar The Economista, Oliver Carrol

The missile that landed in Kramatorsk railway station had the words за детей “for the children” written on side. Messed up and likely indicative of parallel reality Russian propaganda is creating. pic.twitter.com/E21DQKv7bX

Dvije rakete pogodile su postaju, a prema neslužbenim informacijama riječ je o balističkom projektilu "Točka-U." Na to se referirao i ukrajinski predsjednik, Volodimir Zelenski.

"Okupatori su Točkom-U pogodili željezničku stanicu u Kramatorsku, gdje su tisuće mirnih Ukrajinaca čekali evakuaciju. Oko 30 ljudi je poginulo, oko sto ima ozlijede različitih stupnjeva", tvrdi Zelenski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIA Novosti prenijele su komentar ruskog Ministarstva obrane koji su se oglasili o napadu u Kramatorsk. 

"Sve izjave predstavnika kijevskog nacionalističkog režima o 'raketnom napadu' koji je Rusija navodno izvela 8. travnja na željezničkoj stanici u gradu Kramatorsku su provokacija i laž", navode.

Rusi optužuju ukrajinsku vojsku i tvrde da su balistički projektili Točka-U isključivo ukrajinski.

"Naglašavamo da taktičke rakete Točka-U, čiji su fragmenti pronađeni u blizini postaje, koristi samo ukrajinska vojska", tvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
on vrijeđa građane

Umirovljenici Milanoviću: ' Zbog omalovažavanja Dana državnosti zasigurno ste izgubili potporu mnogih umirovljenika'

Prema posljednjim informacijama, na željezničkoj stanici nalazilo se oko 4000 civila, stoga je lako moguće očekivati i veći broj žrtava. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
u regiji donjeck

Rusija i Ukrajina razmijenile novu turu zarobljenika. Njih pedesetak oslobođeno

Više s weba