BIJEG OD RATA

Nekoliko tisuća civila u više od 3000 automobila iz Mariupolja stiglo u Zaporižje

Image

Rusi su početkom ožujka napali Mariupolj koji se smatrao velikim strateškim gradom i stoga je bio meta ruskih snaga. Bio je to najveći grad u dijelu oblasti Donjeck koji je bio pod kontrolom Ukrajine, a bio je i jedan od najvećih gradova u Ukrajini u kojima se govori ruski. Crveni križ opisao je situaciju kao "apokaliptičnu". Osvajanje Mariupolja počelo je početkom ožujka.

Foto: Screenshoot

Gradsko vijeće savjetovalo je stanovnike koji žele otići da putuju na zapad duž obale do Manguša i Berdjanska, a zatim nastave na sjeverozapad do Tokmaka, Vasilivke i Zaporižja

16.3.2022. u 9:35/ RTL Vijesti

Više od 3000 automobila koji prevoze evakuirane osobe iz Mariupolja stiglo je u jugoistočni dio Ukrajine, u grad Zaporižje, rekao je čelnik regionalne uprave Oleksandr Starukh.

Kako doznaje CNN, u grad je došlo 772 djece nakon što je u utorak došlo do značajnoj povećanja broja automobila koji su uspjeli izaći iz Mariupolja. Podsjetimo, Mariupolj je od početka ožujka bombardiran u ruskoj invaziji.

Gradsko vijeće savjetovalo je stanovnike koji žele otići da putuju na zapad duž obale do Manguša i Berdjanska, a zatim nastave na sjeverozapad do Tokmaka, Vasilivke i Zaporižja.

Image
NISU OBJAVILI PRECIZNE BROJKE

Ukrajinska vojska tvrdi: 'Rusija je izgubila 40 posto snaga koje je poslala u Ukrajinu'

Image
NISU OBJAVILI PRECIZNE BROJKE

Ukrajinska vojska tvrdi: 'Rusija je izgubila 40 posto snaga koje je poslala u Ukrajinu'

Starukh je spomenuo i da su ruske snage napala dva mjesta u Zaporižju, uključujući i gradsku željezničku stanicu, ali još uvijek nema izvješća o žrtvama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
upalio se sigurnosni sustav

Rusi tvrde da je nuklearka Zaporožje ostala je bez struje zbog ukrajinskog granatiranja

Više s weba