OGLAS

bijeli gumb

Nikud bez crnog kofera: Nuklearna opcija u svakom je trenutku na dohvat Putinove ruke

Image
Foto: AP/Screenshot video

Nuklearni kofer navodno uvijek nosi netko iz Putinovog kruga ljudi od povjerenja

10.4.2022. u 14:20/ RTL Vijesti

Ruski predsjednik Vladimir Putin nikud ne ide bez nuklearnog kofera, a s njim se pojavio čak i na sahrani Vladimira Žirinovskog, gdje je kofer viđen u rukama jednog od njegovih tjelohranitelja.

Prema pisanju medija, postoje tri identična crna kofera koje nose ruski službenici. Putinov je njemu uvijek pri ruci, no nije poznato kod koga su druga dva. Ruski mediji pišu da se u njima nalazi prekidač koji je bijele boje.


Radi se o odašiljaču preko kojeg se šalje signal za lansiranje nuklearnog oružja, koje je u pripravnosti od početka ruske invazije na Ukrajinu. Za naredbu o lansiranju potrebno je da signal stigne iz sva tri odašiljača koja se nalaze kod troje različitih ljudi.

Kofer se otvara uz pomoć tajne šifre, a cijelo vrijeme je pod strogim nadzorom. Sustav je povezan s pojedincima i agencijama koje sudjeluju u kontroli Strateških nuklearnih snaga.

Kofer postoji još od osamdesetih godina, a prvi put je u javnost predstavljen 2019. godine, no tada se prikazala tek unutrašnjost bez tehničkih funkcionalnosti.


Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'VODE IH BRITANCI'

Rusija: 'Ukrajina je dronovima gađala Krim, oštetili ratni brod'


Više s weba