NAPAD NA UKRAJINU

Ova karta pokazuje kako izgledaju ruski napadi tijekom drugog dana invazije

25.2.2022. u 16:20/ RTL Vijesti

Ruski vojni konvoji u zemlju ulaze iz tri pravca

Drugi dan ruske invazije na Ukrajinu počeo je noćnim napadom na Kijev.

Njihovi tenkovi iz predgrađa polako ulaze u glavni grad Kijev. I dalje su pred Harkivom, drugim najvećim ukrajinskim gradom. Ruski vojni konvoji u zemlju ulaze iz tri pravca - sa sjevera iz Bjelorusije, s istoka iz Rusije, te na jugu s Krima.

Na južnoj osovini borbe se vode oko grada Hersona i za grad Melitopolj. Na sjevernom pravcu odbijen je ruski napad na grad Černigiv.

Rusko ministarstvo obrane u petak je reklo da su ruske snage zauzele strateški važnu zračnu luku Hostomel sjeverozapadno od ukrajinske prijestolnice Kijeva.
Ministarstvo je reklo da je ruska vojska blokirala pristup Kijevu sa zapada, a separatističke snage na istoku Ukrajine napale su položaje ukrajinske vojske uz podršku ruskih snaga.

Rusko ministarstvo obrane u priopćenju je potvrdilo i da njezini vojnici drže nuklearnu elektranu u Černobilu kako bi je, kažu, "zaštitili". A da će oružjem braniti glavni grad, potvrdio je gradonačenik Vitalij Kličko. 

U nastavku donosimo kartu koja pokazuje kako izgledaju ruski napadi.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Više s weba

Pročitajte još

Image
strašne posljedice okupacije

U Borodjanki skupljaju mrtve. Oksana gleda tijelo muškarca, ima vrećicu na glavi, hlače su mu spuštene: 'Upucan je u glavu'

Više s weba