GOVORI SE I O NOVIM SANKCIJAMA

Potpredsjednik Europske komisije: 'Rusija je doživjela veliki neuspjeh, a ono što su napravili u Ukrajini je horor'

Image
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Borrell je također rekao da 'ništa nije van stola' kada su u pitanju nove sankcije protiv Rusije, uključujući naftu i plin, ali da nikakva odluka nije donesena u ponedjeljak

11.4.2022. u 21:49/ RTL Vijesti

Potpredsjednik Europske komisije i visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell rekao je da je ruska invazija na Ukrajinu ustvari "veliki neuspjeh ruske vojske, odnosno Rusije".

"Pokušali su osvojiti Kijev, a odbijeni su. Sada su napustili Kijev, vide da im je nemoguće zauzeti glavni grad", rekao je Borrell na konferenciji za novinare u Luksemburgu.

Dodao je kako Rusi pregrupiraju svoje trupe na istoku i Ukrajinci su uvjereni da će pokrenuti veliku ofenzivu u Donbasu u blizini svojih logističkih baza. Invaziju je okarakterizirao kao "horor". 

Image
VLADIMIR KARA-MURZA

Putinov kritičar koji je preživio dva trovanja je priveden ispred svoje kuće: Nagađa se što bi mogao biti razlog uhićenja

Image
VLADIMIR KARA-MURZA

Putinov kritičar koji je preživio dva trovanja je priveden ispred svoje kuće: Nagađa se što bi mogao biti razlog uhićenja

"Ono što je ruska vojska ostavila iza sebe su ubijeni civili, uništeni gradovi, neselektivno bombardiranje, poput onog koje smo vidjeli na željezničkoj stanici u Kramatorsku. Jako smo zabrinuti zbog ljudskih posljedica ovog rata", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borrell je također rekao da "ništa nije van stola" kada su u pitanju nove sankcije protiv Rusije, uključujući naftu i plin, ali da nikakva odluka nije donesena u ponedjeljak.

"Nekim državama članicama koje ne koriste ruski plin lako je reći da su spremne ne koristiti ruski plin, ali za druge koje su jako ovisne nije tako lako", rekao je Borrell.

Upravo se čita

Image
Povodom dana Svetog Nikole

Pjesma 'Ploviti se mora' klape Sveti Juraj proglašena himnom hrvatskih pomoraca

Poručuje da zemlje članice EU-a i dalje raspravljaju o tome kako provesti sankcije i kako izbjeći "rupe u zakonu".

Više s weba

Pročitajte još

Image
AZOV CONCORD

Prvi strani trgovački brod isplovio je iz Mariupolja od svibnja kada su Rusi osvojili ukrajinsku luku

Više s weba