Dio tajne otkrivaju, dio ne

Preciznost 'preciznih' ruskih raketa u Ukrajini je katastrofalna, otkrivaju agenti SAD-a. Čini se da znaju i zašto

Image
Foto: YouTube/screenshot

Stručnjaci, dodaje se, smatraju da je svaki postotak promašaja ovakvih projektila iznad 20 posto "izrazito visok". A ovdje je riječ o nekoliko puta više

25.3.2022. u 18:00/ RTL Vijesti

Agencija Reuters prenijela je izjave iz tri nezavisna izvora vlasti SAD-a koji otkrivaju da navođeni projektili vojske Ruske Federacije u ratu u Ukrajini ne uspijevaju pogoditi mete u čak 60 posto slučajeva.

Dotični službenici Washingtona reporterima Reutersa kazali su i to da je riječ o podacima američkih obavještajnih službi s terena i iz njihovih izvora, te da i to pridonosi vrlo lošem napredovanju ruskih trupa otkako je Vladimir Putin naredio napad na Ukrajinu. Dapače, ono što je Putin očito zamislio kao munjevitu "specijalnu operaciju", razvuklo se već cijeli mjesec.

Iz vijesti Reutersa iščitava se i to da američke obavještajne agencije imaju određene spoznaje zašto se ruskoj vojsci događa, povrh svih ostalih promašaja, još i ovo, ali ne žele otkrivati, kao što ne žele otkrivati niti svoje izvore kako ne bi ugrozili svoje mehanizme obavještajnog praćenja Putinovog rata u Ukrajini.

Uz brojne logističke probleme, katastrofalne procjene i nikakvu raspoloženost za borbu, što sve koriste ukrajinski branitelji, očito neočekivano dobro organizirani i krajnje raspoloženi braniti svoju zemlju, trupe Ruske Federacije trenutno su na sjeveru zemlje praktično zaustavljene, a značajan napredak ostvarile su na jugu Ukrajine.

Image
Ispada da je baš on znao

Dodik: Pričao sam s Putinom 20-ak puta i rekao mu: 'Molim vas, kad budete ravnali ovaj svijet, pripazite na nas. A on…'

Image
Ispada da je baš on znao

Dodik: Pričao sam s Putinom 20-ak puta i rekao mu: 'Molim vas, kad budete ravnali ovaj svijet, pripazite na nas. A on…'

Ukrajinske trupe posljednjih su dana uspjele čak na pojedinim mjestima krenuti u manje protunapade. U takvo stanje u ovom ratu, prema vijesti Reutersa, spada i procjena o samo 40 posto uspješnosti pri pogađanju cilja ruskih navođenih preciznih projektila.

Stručnjaci, dodaje se, smatraju da je svaki postotak promašaja ovakvih projektila iznad 20 posto "izrazito visok".

Američki vojni dužnosnici navode da Pentagon računa da je u ovom ratu Rusija do sada ispalila najmanje 1100 preciznih navođenih projektila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
sevastopolj

Uzbuna na Krimu, napadnuto sjedište ruske crnomorske flote! 'Nad stožerom se pojavio nepoznati objekt'

Više s weba