prijeti li nam nuklearni rat?

Premijer Japana u Hirošimi: 'Sve je veća i veća opasnost da Rusija posegne za nuklearnim oružjem'

Image
Foto: AP

Čelnici industrijskih sila G7 upozorili su u četvrtak Rusiju da ne koristi biološko, kemijsko ili nuklearno oružje u ratu s Ukrajinom

26.3.2022. u 16:45/ RTL Vijesti

Japanski premijer Fumio Kishida izjavio je u subotu da je mogućnost da Rusija iskoristi nuklearno oružje "sve stvarnija", pozdravivši posjet američkog veleposlanika Hirošimi, prvom gradu koji je pretrpio nuklearni napad, piše Business Today

"Kada moguća upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije postane sve stvarnija, vjerujem da će posjet veleposlanika Emanuela Hirošimi i njegovo iskustvo viđenja nuklearne stvarnosti postati snažna poruka međunarodnom društvu", rekao je Kishida za javnu televiziju NHK.

„Vjerujem da je naš posjet bio smislen“, poručio je.

Rekao je da ruski rat u Ukrajini pokazuje poteškoće u stvaranju svijeta bez nuklearnog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putin nije izravno zaprijetio nuklearnim napadom, ali je upozorio, započevši svoju invaziju 24. veljače, da će se svatko tko ometa Rusiju suočiti s "takvim posljedicama na koje nikada nisu naišli u svojoj povijesti". Tu su izjavu neki čelnici shvatili kao prijetnju upotrebom nuklearnog oružja.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u utorak da će Rusija upotrijebiti nuklearno oružje samo ako postoji "egzistencijalna prijetnja za našu zemlju".

Upravo se čita

Image
'ZBUNJEN SAM I SMETEN'

Zavadlav pisao sutkinji: 'Ne pada mi na pamet baviti se vašim pitanjima, ne mislim gubiti vrijeme na vas'

Čelnici industrijskih sila G7 upozorili su u četvrtak Rusiju da ne koristi biološko, kemijsko ili nuklearno oružje u ratu s Ukrajinom.

Premijer Kishida također prije nekoliko dana sudjelovao na sastanku G7, a potom se susreo s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Odmah nakon borbi

Na prvoj liniji fronta: Zelenski iznenada posjetio u subotu oslobođeni grad i osobno podignuo zastavu

Više s weba