OGLAS

ima bogato iskustvo

Putin imenovao novog generala poznatog po brutalnosti prema civilima u Siriji: 'On će biti još jedan autor zločina'

Image
Foto: Twitter

Putin je 2016. dodijelio Dvornikovu medalju heroja Rusije, jedno od najviših priznanja u zemlji

10.4.2022. u 16:55/ RTL Vijesti

Ruski predsjednik Vladimir Putin imenovao je novog generala, Aleksandra Dvornikova, koji će upravljati vojnim akcijama u Ukrajini dok ruska vojska mijenja planove nakon neuspjeha sa zauzimanjem Kijeva, piše The Guardian.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće, Jake Sullivan, rekao je da "nijedno imenovanje bilo kojeg generala ne može izbrisati činjenicu da se Rusija već suočila sa strateškim neuspjehom u Ukrajini". Sullivan je kazao da je general Dvornikov poznat po o brutalnosti prema civilima u Siriji te da se isti takav obrazac može očekivati i u Ukrajini.


„Ovaj general bit će samo još jedan autor zločina i brutalnosti nad ukrajinskim civilima. A Sjedinjene Američke Države, kao što sam već rekao, odlučne su učiniti sve što mogu da podrže Ukrajince dok se odupiru njemu i snagama kojima on zapovijeda“, poručio je Sullivan.

Image
svetogrđe

Ukrajinci tvrde da su Rusi u Irpinu spalili stotine Biblija

Image
svetogrđe

Ukrajinci tvrde da su Rusi u Irpinu spalili stotine Biblija

Dvornikov se istaknuo vođenjem ruskih snaga u Siriji. Karijeru je započeo kao zapovjednik voda 1982. Borio se tijekom drugog rata u Čečeniji i zauzeo nekoliko čelnih pozicija.

CNN navodi da je Dvornikov bio prvi zapovjednik ruskih vojnih operacija u Siriji, nakon što je Putin tamo poslao trupe u rujnu 2015. kako bi podržali vladu Bashara al-Assada. Tijekom Dvornikova zapovjedništva u Siriji od rujna 2015. do lipnja 2016., ruski zrakoplovi podržavali su Assadov režim i njegove saveznike dok su opsjedali istočni Alep koji su držali pobunjenici, bombardirajući gusto naseljena područja i uzrokujući velike civilne žrtve. 

Putin je 2016. dodijelio Dvornikovu medalju heroja Rusije, jedno od najviših priznanja u zemlji.

Europski dužnosnik rekao je za CNN da imenovanje "govori o priznanju Rusije da im ide iznimno loše i da moraju učiniti nešto drugačije".


"Oni rade stvari na isti stari način", dodao je dužnosnik.

Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'VODE IH BRITANCI'

Rusija: 'Ukrajina je dronovima gađala Krim, oštetili ratni brod'


Više s weba