Obratio se javnosti

Putin proglasio djelomičnu mobilizaciju: 'Zapad nas ucjenjuje, a mi imamo oružje za masovno uništenje'

Image

Vladimir Putin

Foto: AP

Kazao je da je uredba već potpisana te da danas počinje djelomična mobilizacija

21.9.2022. u 8:06/ RTL Vijesti

Predsjednik Rusije Vladimir Putin trebao se sinoć obratiti naciji, prvi put od početka invazije na Ukrajinu. Svjetski mediji predviđali su da se radi o ozbiljnoj temi, čim se Putin odlučio na ovaj korak. No, obraćanje je nakon nekoliko sati čekanja odgođeno za danas.

Putin je jutros u svom obraćanju kazao kako je cilj zapada uništiti Rusiju te da Zapad nastavlja s mržnjom prema Rusima.

"Oni već izravno govore da su uspjeli rascjepkati Sovjetski Savez 1991., a sada je došlo vrijeme da se Rusija raspadne na mnoštvo regija i područja koja su neprijateljski raspoložena jedna prema drugima", kazao je Putin, prenosi Tass.

"Poticali su bande međunarodnih terorista na Kavkazu, promovirali ofenzivnu infrastrukturu NATO-a blizu naših granica. Totalnu su rusofobiju učinili svojim oružjem, uključujući i desetljetnu mržnju prema Rusiji, prvenstveno u Ukrajini, kojoj su pripremali sudbinu antiruskog uporišta, a sam ukrajinski narod pretvarali su u topovsko meso i gurali u rat s našim zemlju, pokrenuvši ga - ovaj rat - još 2014. godine", kazao je Putin.

"Odbijaju mirno rješenje u Donbasu, a naša specijalna vojna operacija je bila neizbježna. Morali smo očistiti područje od nacista i okupacijskih snaga", kazao je.

Putin je potvrdio da će Rusija podržati referendum u četiri regije na teritoriju Ukrajine te da to rade s ciljem da "ljudi u tim regijama slobodno izraze svoje mišljenje".

"Mislim da je ovo rješenje neophodno da bi zaštitili svoj suverenitet. Također, provest ćemo djelomičnu mobilizaciju", kazao je Putin te dodao da će brojni časnici dobiti dodatnu obuku.

Kazao je da je uredba već potpisana i da danas počinje djelomična mobilizacija te da će svi mobilizirani građani imati puni vojni status.

Putin je kazao da će i dragovoljci koji se bore u istočnom dijelu Ukrajine dobiti isti status kao i pripadnici ruskih oružanih snaga.

Ruski predsjednik u obraćanju je istaknuo da Zapad pokazuje da ne želi mir između Ukrajine i Rusiji te da Zapad ucjenjuje Rusiju.

Upravo se čita

Image
SADA I TO ZNAMO

Marija Šarapova ispričala dosad nepoznatu priču: 'Đoković me vodio na večeru...'

"Prešli su sve linije, stalno čujemo prijetnje ruskom narodu. Pričamo o gradovima na našoj granici. Koriste dronove i žele prebaciti rat na naše područje. Pričaju i o nuklearnoj ucjeni preko NE Zaporižje", kazao je.

Putin je upozorio one koji provode, kako je kazao, nuklearnu ucjenu protiv Ruske Federacije da bi im se to moglo obiti o glavu.

"Imamo puno oružja za masovno uništenje s kojim možemo odgovoriti. Koristit ćemo sve naše resurse da obranimo narod, ne blefiram", kazao je Putin.

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
jezive poruke

Ukrajinka preko Facebooka tražila smještaj, no dobila masu neprimjerenih komentara: Raskrinkala 'Tinder za izbjeglice'

Više s weba