VLADIMIR KARA-MURZA

Putinov kritičar koji je preživio dva trovanja je priveden ispred svoje kuće: Nagađa se što bi mogao biti razlog uhićenja

Image
Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Njegov odvjetnik Vadim Prokhorov za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti rekao je da trenutno ne može iznositi nikakve detalje

11.4.2022. u 21:25/ RTL Vijesti

Kako izvještava CNN, kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina i Kremlja, Vladimir Kara-Murza priveden je ispred svoje kuće u Moskvi. 

Istaknuti kritičar preživio je dosad dva sumnjiva trovanja, a danas je priveden prema riječima ruskog oporbenog političara Ilya Yashina.

"Navodno je Kara-Murza odveden u policijsku upravu Khamovniki, kamo ide i njegov odvjetnik. Najvjerojatnije je riječ o antiratnoj izjavi u tisku ili na društvenim mrežama", rekao je Yashin na Twitteru. 

Судя по всему, Кара-Мурза доставлен в ОВД Хамовники, куда едет адвокат В.Прохоров. Могу предположить, что задержание связано с административным делом (в случае уголовки был бы обыск и допрос в СКР). Скорее всего, речь о каком-то антивоенном высказывании в прессе или в соцсетях. pic.twitter.com/hrEVmG7cyN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov odvjetnik Vadim Prokhorov za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti rekao je da trenutno ne može iznositi nikakve detalje.

Upravo se čita

Image
od ponoći

Vlada objavila nove cijene goriva

Kara-Murza je inače ruski novinar i opozicijski političar koji je u emisiji na CNN+ osudio invaziju ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu. 

"Apsolutno ne sumnjam da će Putinov režim okončati ovaj rat u Ukrajini, ne znači da će se to dogoditi sutra. Dva glavna pitanja su vrijeme i cijena i pod cijenu, ne mislim na novčanu - mislim na cijenu ljudske krvi i ljudskih života i sve do sad je već bilo užasno, ali će Putinov režim završiti zbog toga i bit će demokratska Rusija nakon Putina", rekao je Kara-Murza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZVJEŠĆE EU AGENCIJE

Rat u Ukrajini mijenja krijumčarenje droge. Ovisnici u bijegu stvaraju pritisak i na zdravstvo drugih zemalja

Više s weba