ODLAZAK IZ KIJEVA

RTL-ova reporterka Leona Šiljeg: 'Idemo prema poljskoj granici. Tenkovi i vojnici su posvuda, čuju se detonac...

25.2.2022. u 13:57/ RTL Vijesti

'Čuli smo detonacije po putu, eksplozije, vojnici su na cestama, uz rub ceste su građani koji pokušavaju napustiti grad', ispričala je Šiljeg

RTL-ovi Leona Šiljeg i Ivan Borojević pokušavaju s još dvije novinarske ekipe, Nove TV i N1, napustiti Kijev. Leona Šiljeg za RTL se javila iz kombija kojim putuju prema Poljskoj. 

"Tri sata je otkad smo jutros krenuli iz centra grada prema poljskoj granici, tek sad smo napustili Kijev. nenormalne su gužve na cesti, puno je automobila, sa strane vidio civile koji pješice pokušavaju napustiti zemlju, čak smo vidjeli ženu koja je imala natpis da je netko skupi i povede sa sobom. 

Noć je bila kao i prošla. Probudile su nas detonacije. U 7 kad je završio policijski sat oglasile su se sirene i odmah je stigla obavijest da treba pronaći sklonište. Na našem putu prema poljskoj granici proći će bar 10 sati jer je izlazak iz Kijeva izgledao centimetar po centimetar. 

Image
KIJEV POD OPSADOM

FOTO/VIDEO Tijekom večeri potpuni obrat, Ukrajinci pohrlili na granični prijelaz s Mađarskom: Počinje migrantski val?

Image
KIJEV POD OPSADOM

FOTO/VIDEO Tijekom večeri potpuni obrat, Ukrajinci pohrlili na granični prijelaz s Mađarskom: Počinje migrantski val?

Ono što smo uspjeli vidjeti iz kombija u kojem sam s kolegama s N1 i Nove TV da su ljudi napravili redove za ljekarne, na benzinskima su gužve, ali jedna na kojoj smo stali nije radila. Cijelo vrijeme prolaze tenkovi, vojnici s ukrajinskim zastavama. Informacije koje stižu je da su Rusi ušli u Kijev i informacija koju smo dobili da i do 12 sati sigurno trebalo napustiti Kijev.

Čuli smo detonacije po putu, eksplozije, vojnici su na cestama, uz rub ceste su građani koji pokušavaju napustiti grad", kazala je Leona. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAKON ULJA I GORIVA

Bjelorusija potpisala novi ugovor s Rusijom. Od travnja plin plaćaju u rubljama. Kažu da je isplativije

Više s weba