GLASNOGOVORNICA MINISTARSTVA

Rusi priznali da su napali Odesu nakon što su potpisali sporazum da to neće činiti

Image
Foto: Shutterstock

Ukrajini će trebati 20 mjeseci do dvije godine da izveze žito ako njezine luke ne budu ispravno funkcionirale, istaknuo je.

24.7.2022. u 11:51/ Hina

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova rekla je u nedjelju da su ruske snage projektilima visoke preciznosti pogodile ukrajinski vojni brod u luci Odesi u Ukrajini.

"Projektili Kalibr uništili su vojnu infrastrukturu luke Odese, poslavši ukrajinski vojni brod na omiljenu adresu kijevskog režima u preciznom napadu", objavila je Zaharova na Telegramu.

Komentar Zaharove uslijedio je nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij optužio Rusiju za napad na Odesu samo dan nakon što je postignut dogovor o isporuci žita s Ujedinjenim narodima, Turskom i Ukrajinom.

Image
ODJEKUJU EKSPLOZIJE

Rusi napali Odesu nakon što su obećali da neće: 'Jednom rukom potpisuju ugovore, drugom usmjeravaju projektile'

Image
ODJEKUJU EKSPLOZIJE

Rusi napali Odesu nakon što su obećali da neće: 'Jednom rukom potpisuju ugovore, drugom usmjeravaju projektile'

Ukrajinska vojska objavila je da su ruski projektili pogodili južnu luku u subotu, što je zaprijetilo sporazumu o deblokadi izvoza žitarica iz crnomorskih luka i ublažavanju globalne nestašice hrane uzrokovane ratom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina bi mogla isporučiti 60 milijuna tona žitarica u osam do devet mjeseci da joj luke nisu blokirane, ali je ruski napad na Odesu pokazao da to sigurno neće biti tako lako, rekao je u subotu ekonomski savjetnik ukrajinskog predsjednika.

Ukrajina bi mogla zaraditi 10 milijardi dolara izvozom 20 milijuna tona žitarica u silosima uz 40 milijuna tona iz nove žetve, rekao je ekonomski savjetnik Oleh Ustenko na televiziji.

Upravo se čita

Image
KRAJ DRAME?

Prijelomna vijest: Gradski ured odlučio da Antolić neće biti smijenjen, Mamić gubi nadu

Ukrajini će trebati 20 mjeseci do dvije godine da izveze te količine ako njezine luke ne budu ispravno funkcionirale, istaknuo je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što će sad Kremlj na ovo?

VIDEO Schwarzeneggera: 'Rusi, ne budite kao moj otac koji je jurišao na Lenjingrad!' A onda se obratio Putinu osobno

Više s weba