OGLAS

putinu se neće svidjeti

Ruski analitičar šokirao iskrenošću na državnoj televiziji: 'Kako ga nitko nije prekinuo?!'

Image
Foto: Twitter

Njegov je nastup stvarno iznenadio

17.5.2022. u 10:53/ L. B.

Ruski vojni stručnjak Mihail Hodarjonok  gostovao je na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1 gdje je, u rijetko realističnom istupu, govorio o stvarnom stanju ruske vojske na terenu.

Hodarjonok  je u emisiji u kojoj obično odjekuje žestoka putinovska propaganda objašnjavao kako se Rusija nalazi u vrlo nezahvalnoj poziciji u kojoj je protiv sebe uspjela okrenuti čitavi svijet. Govorio je i o nadmoći ukrajinske vojske te je upozorio protiv zveckanja orzžjem u smjeru Finske. Njegov je nastup bio prilično iznenađujući, a mnogi su se poslije pitali kako to da ga nitko nije prekinuo.


Na početku je rekao da se u Rusiji često mogu čuti informacije o padu morala ukrajinske vojske, koja se navodno nalazi u krizi.

Image
OTIŠLI U KRAJNOST

Propaganda Kremlja ide dalje: Sada imaju 'dokaze' da se ukrajinska vojska bavi crnom magijom

Image
OTIŠLI U KRAJNOST

Propaganda Kremlja ide dalje: Sada imaju 'dokaze' da se ukrajinska vojska bavi crnom magijom

"Sve je to netočno. Situacija je sljedeća, ukrajinske obrambene snage sposobne su naoružati milijun ljudi. Oni nemaj problema s mobilizacijom. Pitanje je koliko se mogu opskrbiti vojsku modernim oružjem i vojnom tehnologijom", objasnio je i dodao da im to neće biti teško s obzirom na pomoć koju dobivaju sa Zapada.

 "Milijun naoružanih ukrajinskih vojnika trebamo gledati kao realnost u bliskoj budućnosti", rekao je.

Zatim je nastavio kako će se, s druge strane, situacija za Rusiju samo pogoršavati.

Na kritike voditeljice Olge Skabejeve, poznate i kao 'željezna lutka Putin TV-a', da Ukrajina nema toliko profesionalnih vojnika, rekao je da se spremnost neke vojske ne ogleda u broju profesionalnih vojnika, već u stupnju istreniranosti vojnog osoblja i spremnosti mobiliziranih da "proliju krv za domovinu."


"Ne zveckajte raketama u smjeru Finske"

Skabejeva ga je na to napala da naziva nečiju želju za smrću profesionalizmom, na što je Hodarjonok   odgovorio da se ne može govoriti na taj način.

"U vojsci je uvijek bitan moral. Važno je održavati osjećaj vojno-političkog realizma. Ako odete dalje od toga prije ili kasnije će vas povijesna stvarnost pogoditi tako jako da ćete požaliti", rekao je.

Zatim se osvrnuo na Putinove prijetnje Finskoj zbog zahtjeva za ulazak u NATO.

"Ne zveckajte raketama u smjeru Finske. Najveći nedostatak naše vojno-političke pozicije je da smo, na neki način, u potpunoj geopolitičkoj izolaciji i, koliko god to ne želimo priznati, virtualno cijeli svijet je je protiv nas. To je situacija iz koje trebamo izaći", rekao je.


Upravo se čita

Image
KODNO IME OPERACIJE

Kako je gradić u srcu Slavonije postao glavna vijest u Brazilu? 'Mislim da ni jednom Đakovčaninu nije drago'

Voditeljica je na kraju inzistirala da e ne radi o čitavom svijetu, već da je u pitanju isključivo Zapad protiv Rusije. Hodarjonok je zaključio:

"Složiti ćete se da to nije normalna situacija. Što se tiće Indije i Kine o kojoj ste pričali, njihova podržka našoj zemlji nije bezuvjetna."

U klinču
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
default_cta
Love island Australija
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'VODE IH BRITANCI'

Rusija: 'Ukrajina je dronovima gađala Krim, oštetili ratni brod'


Više s weba