SLAŽU SE I HRVATI

Ruski napad na Kijev završit će za 96 sati? Svjetski dužnosnici suglasni, Ukrajina nema šanse. Zelenski spreman na poraz?

Image
Foto: AP Photo/Emilio Morenatti

Trajanje ovog napada, ali i mogući razvoj po pitanju vlasti komentirali su i Zoran Kurelić te Bogoljub Lacmanović u RTL-u Danas

24.2.2022. u 21:45/ RTL Vijesti

Tri američka dužnosnika za Newsweek su komentirala stanje u Ukrajini, a pod anonimnim izjavama rekli su da očekuju pad Kijeva za nekoliko dana, točnije 96 sati.

Jedan od njih navodi kako su prva 24 sata zapravo ključna, ali kako je izgledno da će Kijev pasti. Najkasnije nakon tjedan dana, govore, past će i ukrajinska vlast. 

Smatraju, između ostalog, i da će Rusi uskoro prijeći na kopneno djelovanje nakon što su u invaziju krenuli ponajviše zračnim napadima, a daljnji razvoj situacije, slažu se, ovisi o Bidenu i američkoj pomoći Ukrajini. 

S druge strane, izvor blizak administraciji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, slaže se s američkim procjenama da bi se Kijev mogao naći u okruženju za 96 sati, no ne smatra da će vlast kolabirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INVAZIJA RUSIJE

Kurelić i Lacmanović za RTL o krizi u Ukrajini: Oštre kritike upućene SAD-u jer su gurnuli tu zemlju u propast, jednoglasni su: Rusija će sve brzo završiti

Image
INVAZIJA RUSIJE

Kurelić i Lacmanović za RTL o krizi u Ukrajini: Oštre kritike upućene SAD-u jer su gurnuli tu zemlju u propast, jednoglasni su: Rusija će sve brzo završiti

Trajanje ovog napada, ali i mogući razvoj po pitanju vlasti komentirali su i Zoran Kurelić, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Bogoljub Lacmanović, bivši diplomat u Hrvatskom veleposlanstvu u Rusiji u RTL-u Danas. 

Zaključuju kako će Rusi sve brzo okončati, a hoće li doći do garniture vlasti, Kurelić navodi kako, ako relativno brzo završe akcije, ako vlada bude evakuirana ili bude eliminirana, Rusi će sigurno postaviti vlast, ali govori i da spekulirati o tome nema smisla. 

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DOBRO JE'

Kremlj odbacuje glasine da je Putin lošeg zdravlja: 'Izvješća nisu ništa drugo nego lažna'

Više s weba