nuklearna divizija u pokretu

Ruski 'nuklearni vlak' juri prema Ukrajinskoj granici? 'Ovo je signal Zapadu, Putin eskalira sukob'

Image
Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik/Twitter

Vijest dolazi nakon što je NATO upozorio članice da je ruska najsuvremenija nuklearna podmornica Belgorod napustila svoju bazu u Bijelom moru

3.10.2022. u 21:55/ RTL Vijesti

Ogromni teretni vlak koji prevozi specijaliziranu vojnu opremu povezanu s odjelom 12. glavnog direktorata ruskog ministarstva obrane, odjela koji je zadužen za nuklearno naoružanje, snimljen je u pokretu, što je izazvalo strah od eskalacije sukoba i početak nuklearnog ratovanja u Ukrajini.

Niz oklopnih transportera BPM-97 i drugih vojnih vozila viđeni su kako putuju središnjom Rusijom u snimci koju je u nedjelju na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram objavio proruski kanal Rybar.

Smatra se da su oklopni transporteri nadograđeni kupolama ojačanim oklopom za zasjede i mine te sustavom za pročišćavanje zraka dizajniranim da omogući osobama koje se nalaze u njima da učinkovito djeluju u slučaju stalnih napada pješaštva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva ova napredna vojna oprema, kakve je za sada malo na bojišnici u Ukrajini, navodno pripada 12. glavnom direktoratu ruskog ministarstva.

Ovaj specijalizirani odjel posvećen je skladištenju, održavanju i opskrbi oružjem za Strateške raketne snage, ruske vojne granu koja kontrolira nuklearne projektile i čini ključni dio Putinova nuklearnog programa.

Upravo se čita

Image
'HEROJ UKRAJINE'

Zelenski odlikovao pilota: Oborio dvije rakete i pet dronova pa napravio fotografiju za cijeli život

Vojni analitičar Konrad Musyka za Daily mail je rekao da bi raspoređivanje takvih jedinica moglo signalizirati nadolazeću eskalaciju sukoba od strane Vladimira Putina ili predstavljati preteču nuklearnih vježbi velikih razmjera.

Image
zapad nije impresioniran

Komunikacijski stručnjak za RTL o Putinovom forsiranju slavlja: 'Fali mu emocija kod naroda, u vojsci...'

Image
zapad nije impresioniran

Komunikacijski stručnjak za RTL o Putinovom forsiranju slavlja: 'Fali mu emocija kod naroda, u vojsci...'

Ova vijest dolazi nakon što je NATO upozorio članice da je ruska najsuvremenija nuklearna podmornica Belgorod napustila svoju bazu u Bijelom moru, dok je ključni Putinov saveznik Ramzan Kadirov rekao da bi ruska vojska trebala upotrijebiti 'nuklearno oružje male snage' kako bi preokrenula situaciju na bojišnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzyka je rekao da kretanje teške vojne opreme koja pripada jedinicama s nuklearnim oružjem ne znači nužno da se Rusija priprema rasporediti nuklearno oružje u Ukrajini, no sugerirao je sugerirao da bi to mogao biti "signal Zapadu da Moskva eskalira" sukob, dodajući da je poznato da ruske strateške raketne snage prolaze opsežne vježbe obuke u jesen.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Druga vojska svijeta?

Institut za rat o glavnom nedostatku Rusa: 'Ovo pokazuje da mjesecima neće osvojiti veći teritorij'

Više s weba