OGLAS

nuklearna divizija u pokretu

Ruski 'nuklearni vlak' juri prema Ukrajinskoj granici? 'Ovo je signal Zapadu, Putin eskalira sukob'

Image
Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik/Twitter

Vijest dolazi nakon što je NATO upozorio članice da je ruska najsuvremenija nuklearna podmornica Belgorod napustila svoju bazu u Bijelom moru

3.10.2022. u 21:55/ RTL Vijesti

Ogromni teretni vlak koji prevozi specijaliziranu vojnu opremu povezanu s odjelom 12. glavnog direktorata ruskog ministarstva obrane, odjela koji je zadužen za nuklearno naoružanje, snimljen je u pokretu, što je izazvalo strah od eskalacije sukoba i početak nuklearnog ratovanja u Ukrajini.

Niz oklopnih transportera BPM-97 i drugih vojnih vozila viđeni su kako putuju središnjom Rusijom u snimci koju je u nedjelju na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram objavio proruski kanal Rybar.


Smatra se da su oklopni transporteri nadograđeni kupolama ojačanim oklopom za zasjede i mine te sustavom za pročišćavanje zraka dizajniranim da omogući osobama koje se nalaze u njima da učinkovito djeluju u slučaju stalnih napada pješaštva.

Sva ova napredna vojna oprema, kakve je za sada malo na bojišnici u Ukrajini, navodno pripada 12. glavnom direktoratu ruskog ministarstva.

Ovaj specijalizirani odjel posvećen je skladištenju, održavanju i opskrbi oružjem za Strateške raketne snage, ruske vojne granu koja kontrolira nuklearne projektile i čini ključni dio Putinova nuklearnog programa.

Vojni analitičar Konrad Musyka za Daily mail je rekao da bi raspoređivanje takvih jedinica moglo signalizirati nadolazeću eskalaciju sukoba od strane Vladimira Putina ili predstavljati preteču nuklearnih vježbi velikih razmjera.


Image
zapad nije impresioniran

Komunikacijski stručnjak za RTL o Putinovom forsiranju slavlja: 'Fali mu emocija kod naroda, u vojsci...'

Image
zapad nije impresioniran

Komunikacijski stručnjak za RTL o Putinovom forsiranju slavlja: 'Fali mu emocija kod naroda, u vojsci...'

Ova vijest dolazi nakon što je NATO upozorio članice da je ruska najsuvremenija nuklearna podmornica Belgorod napustila svoju bazu u Bijelom moru, dok je ključni Putinov saveznik Ramzan Kadirov rekao da bi ruska vojska trebala upotrijebiti 'nuklearno oružje male snage' kako bi preokrenula situaciju na bojišnici.

Muzyka je rekao da kretanje teške vojne opreme koja pripada jedinicama s nuklearnim oružjem ne znači nužno da se Rusija priprema rasporediti nuklearno oružje u Ukrajini, no sugerirao je sugerirao da bi to mogao biti "signal Zapadu da Moskva eskalira" sukob, dodajući da je poznato da ruske strateške raketne snage prolaze opsežne vježbe obuke u jesen.

Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'VODE IH BRITANCI'

Rusija: 'Ukrajina je dronovima gađala Krim, oštetili ratni brod'


Više s weba