nakon Putinove aneksije

SLUŽBENO: Ukrajina podnijela zahtjev za članstvo u NATO-u

Image
Foto: Ured Predsjednika Ukrjaine

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je u velebnoj Jurjevskoj dvorani Kremlja održao svečani govor kojim je proglasilo pripojenje četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji

30.9.2022. u 16:31/ RTL Vijesti

Nakon što je dekretom priznao nezavisnost još dviju ukrajinskih regija, Herson i Zaporožje, u kojima su se ovih dana održali lažirani referendumi, predsjednik Vladimir Putin proglasio je pripajanje okupiranih teritorija Rusiji.

Putin je potpisao sporazume o pripojenju četiriju ukrajinskih pokrajina koje su okupirale njegove snage, eskalirajući sedmomjesečni rat i uvodeći ga u nepredvidivu novu fazu.

Isto tako danas je ruski predsjednik u velebnoj Jurjevskoj dvorani Kremlja održao svečani govor kojim je proglasilo pripojenje četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji.

Image
ANEKSIJA DIJELOVA UKRAJINE

Pogledajte izraze lica uzvanika na Putinovom svečanom govoru: Uzdah za uzdahom i zabrinute grimase

Image
ANEKSIJA DIJELOVA UKRAJINE

Pogledajte izraze lica uzvanika na Putinovom svečanom govoru: Uzdah za uzdahom i zabrinute grimase

U govoru se žestoko obrušio na Zapad, posebice SAD i Britaniju, koje je optužio da žele uništiti rusku kulturu i od Rusije napraviti koloniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Donjecku, Zaporižju, Hersonu i Luhansku održani su referendumi. Glasovi su prebrojani i ljudi su napravili nedvosmislen izbor. Danas ćemo potpisati sporazume o pripojenju. Proglašena je volja milijuna ljudi", rekao je Putin.

Pozvao je Ukrajinu na pregovore, no naglasio je kako se o anketiranim područjima više ne može razgovarati.

Upravo se čita

Image
UPALITE ZABAVU

Vaši omiljeni likovi i glumci preselili su na novu i atraktivniju PLAY platformu! Kliknite 'play' i istražite novosti

Nakon Putinovog aneksiranja regija, Ukrajina je službeno podnijela zahtjev za članstvo u NATO savezu, objavio je predsjednik Volodimir Zelenski.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ANNA FRANK IZ UKRAJINE

RTL donosi rat očima djeteta. Mlada Ukrajinka dva je tjedna snimala ratni video dnevnik. Napustila je Mariupolj pa sve objavila

Više s weba