Poruka s Twittera

VIDEO Azovski tenkisti: 'Pokazali smo neprijatelju tko je gospodar na ulicama Mariupolja, poslali smo okupatore u pakao'

Image
Foto: Twitter AZOV

Ukrajinska jedinica bori se u Mariupolju i redovito objavljuje snimke. Grad je u potpunosti opkoljen, vode se ulične borbe, spasioci još ne mogu do civila pod ruševinama kazališta

"Tijekom bitke na ulicama Mariupolja uništena su četiri tenka i nekoliko jedinica neprijateljskih oklopnih vozila. Azovski tenkisti pokazali su neprijatelju tko je gospodar na ulicama Mariupolja i poslali okupatore u pakao", napisali su to danas u svojoj objavi na Twitteru ukrajinska jedinica Azov.

Tamo se trenutno vode najžešće bitke u Ukrajini. Procjenjuje se da je u gradu ostalo oko 300.000 ljudi koji je odsječen od struje i vode, a prema današnjim procjenama humanitarnih organizacija, grad ima hrane za tri ili četiri dana.

U Mariupolju danima traju ulične borbe, grad je odbio predaju, a ruske snage su ga u potpunosti opkolile. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i na to da su ruske snage bombardirale kazalište u kojem su se, prema ukrajinskim dužnosnicima, skrivale tisuće civila, među njima i mnoga djeca. Navodno je pod ruševinama ostalo oko 1000 civila, no spasioci im ne mogu prići jer neprestano traje granatiranje.

Ukrajinska jedinica Azov koja se nalazi u gradu, svakodnevno objavljuje snimke. Tako su jučer objavili video bombardiranja, na kojem se, naveli su, vidi rusko uništavanje tvornice.

Upravo se čita

Image
DOBRO SE ZABAVLJAJU

VIDEO Pogledajte vatrenu atmosferu Hrvata na ulicama: Ostali navijači nas gledaju i snimaju

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zar ne bi bilo lijepo?

Mojmira je Putinu predložila čega bi se mogao odreći za početak korizme po julijanskom kalendaru

Više s weba