OGLAS

legija 'sloboda rusiji'

VIDEO Putinovi vojnici okreću se protiv njega: 'Vidio sam ubijanje nedužnih civila, kao i uništavanje sirotišta, bolnica i rodilišta...'

Image
Foto: YouTube

'Ovo je invazija punog razmjera na teritorij druge države kako bi se uspostavila nova vlast', poručio je borac

8.4.2022. u 21:39/ RTL Vijesti

"Sloboda Rusiji", novoosnovana je legija koju čine pobunjeni ruski vojnici, koji su u Ukrajinu poslani kako bi u ime predsjednika Putina izvršili invaziju na njezin teritorij.

Trojica njezinih pripadnika stala su pred kamere UATV-a kako bi opisali proces koji je doveo do njihova pridruživanja Legiji. 


"Bio sam vojnik u ruskoj vojsci i, kao i mnogi drugi, poslan sam u Ukrajinu zbog takozvane "specijalne vojne operacije", kako su nam rekli zapovjednici. U prvih nekoliko dana naša je postrojba gotovo potpuno likvidirana. Tako sam bio zarobljen. Kao ratni zarobljenik shvatio sam da ovo nije specijalna operacija. Ovo je invazija punog razmjera na teritorij druge države kako bi se uspostavila nova vlast. Dok sam bio zarobljen, gledao sam europske gradove, poput Buče.

Image
'odvratan napad'

Dok Rusija negira napad na željeznički kolodvor Krematorsku, zapadni čelnici zgroženi: U Kijev stiže vrh EU

Image
'odvratan napad'

Dok Rusija negira napad na željeznički kolodvor Krematorsku, zapadni čelnici zgroženi: U Kijev stiže vrh EU

Oni su potpuno razoreni, Izbrisani. Infrastruktura je potpuno uništena. Od preživjelih civila čuli smo da su im ruski vojnici opljačkali kuće. Uzeli su sve što su ljudi stjecali desetljećima. Uzeli su stvari, ostavljajući ljude bez ičega. Shvatio sam što se događa. Pravi genocid. Tako sam se uspio pridružiti Legiji. Prije svega, kako bismo se borili protiv Putinova režima u svojoj zemlji, kod kuće, da bismo osigurali sretnu budućnost naše djece i unuka. Da se borimo i za svoju budućnost", poručio je borac.

Javnosti se potom obratio drugi član Legije.

"Dok smo se kretali u konvoju vidjeli smo sva zvjerstva koja je počinio Putinov režim, a sve rukama ruskih vojnika. Stvari iz kuća su uzeli poput trofeja. Vidio sam ubijanje nedužnih civila, kao i uništavanje sirotišta, bolnica i rodilišta, gdje su se oni sklanjali. Vidio sam kako ruska vojska koristi zarobljene civile kao živi štit. Tako sam donio odluku da ne ulazim u borbu i da se predam. Kao ratni zarobljenik saznao sam za legiju "Sloboda Rusiji" i odlučio joj se pridružiti. Ova legija je stvorena za borbu protiv Putinova režima", rekao je maskirani vojnik.


Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'VODE IH BRITANCI'

Rusija: 'Ukrajina je dronovima gađala Krim, oštetili ratni brod'


Više s weba